FLUM: Grand Prix dobila predstava ‘Tihi dečak’ Pozorišta iz Kragujevca

Predstava “Tihi dečak” Pozorišta za decu Kragujevac dobitnik je Grand Prixa i nagrade Zlatni svitac Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti – FLUM Mostar.

Na festivalu koji se održavao od 26. do 30. rujna izvedeno je osam predstava, a pratile su ga promocije knjiga, izložba slika te koncert za djecu “Latif i Mravko Travko” kojim je festival i zatvoren.

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Tina Grabnara također za predstavu “Tihi dječak” Pozorišta za decu Kragujevac.

Dobitnici glumačkih nagrada su Jose za ulogu u predstavi “Palčić Mrkvica” u režiji Roberta Waltla, Mini teatera iz Ljubljane, zatim Zorana Šuman za ulogu u predstavi “Vuk sa mirisom Bobica” Dječjeg pozorišta Republike Srpske te Milomir Rakić za ulogu dječaka vuka u predstavi “Tihi dječak” Pozorišta za decu Kragujevac.

Nagradu za najbolju originalnu glazbu dobio je Marko Lucijan Hrašćanec za predstavu “Vuk sa mirisom Bobica” Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, a za scenografiju i lutke Luči Vidanović za predstavu “Sretna kućica” – Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke.

– Možemo reći da smo postigli cilj koji smo sebi postavili. Svih osam predstava, djeca Grada Mostara su imala priliku vidjeti na tri scene u gradu, i to Pozorištu lutaka, Kosači i Narodnom pozorištu – kazao je direktor Pozorišta lutaka Edin Kmetaš.

Pritom je naglasio kako je odaziv na sve predstave bio iznimno velik pa je zbog epidemioloških mjera falilo mjesta za sve one koji su željeli pogledati predstave najboljih lutkara iz regije.

  'Vuk i kozlići' u Lutkarskom kazalištu Mostar

– Mi smo ovaj festival pokrenuli da traje. Nadamo se da će ovaj naš prvijenac imati veću podršku i Grada Mostara i ostalih nadležnih institucija. S obzirom na to da je festival međunarodnog karaktera, nastojat ćemo da on sljedeće godine pređe na internacionalni nivo. Stoga ćemo u suradnji s veleposlanstvima koja su u Bosni i Hercegovini, nastojati dovesti u Mostar najbolje predstave iz njihovih država tako da će naša publika imati priliku vidjeti još šarolikiju lepezu predstava koje se rade u svijetu – ustvrdio je Kmetaš.

Predstave je ocjenjivao stručni žiri u sastavu – Dubravka Zrnčić-Kulenović, Jelena Đorđević i Nedžad Maksumić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi