back to top

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Nedžad Lokmić u četvrtak je posjetio Hercegbosansku županiju te Upravu za pitanja branitelja HBŽ-a.

U prostorijama Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a u Tomislavgradu ministar Lokmić održao je odvojene sastanke s direktorom Uprave Krešimirom Tabak uz nazočnosti predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, zatim s predsjednikom Vlade HBŽ-a Ivanom Vukadinom i njegovim suradnicima te s predstavnicima općinskih ureda za pitanja branitelja Tomislavgrada, Livna i Kupresa.

Ministar Lokmić sastao se i s federalnim ministrom zdravstva Nediljkom Rimcem i predsjednikom HDZ-a 1990 Ilijom Cvitanovićem.

„U okviru naših redovnih aktivnosti danas smo došli u Hercegbosansku županiju, a prije Tomislavgrada posjetio sam Livno, gdje sam u razgovoru s predstavnicima institucija i građanima nastojao uvidjeti koji su problemi koji tište braniteljsku populaciju i šta se može uraditi, kako se može poboljšati njihov položaj na ovim prostorima gdje žive većinom Hrvati i Bošnjaci, ali i Srbi. Moja poruka je da je ovo naša zajednička zemlja Bosna i Hercegovina i da jedni drugima trebamo vjerovati i graditi budućnost“, za Fenu je kazao ministar Lokmić.

Po njegovim riječima, problemi koji opterećuju ovu populaciju uglavnom su isti u svim dijelovima Federacije BiH, poput visine invalidnina, ostvarivanja prava na mirovinu, medicinskih vještačenja i slično.

„Svi s kojima sam se danas sastao saslušani su i uime Federalnog ministarstva za pitanje branitelja obećavam da ćemo pomoći koliko se može. Obavijestio sam predstavnike udruga da ćemo konačno u Federalnom parlamentu imati izmjene Zakona o pravima branitelja, odnosno famozno usklađivanje osnovice i ukidanje švicarske formule, tako da ćemo od 1. srpnja imati usklađivanje koje je urađeno u suglasnosti s Federalnim zavodom za mirovinsko i invalidsko osiguranje“, istakno je Lokmić.

Tijekom današnjeg posjeta Tomislavgradu ministar Lokmić posjetio je novouređene prostorije HVIDR-e Tomislavgrad.

Fena

Objava Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas