Federalni inspektori nadziru sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu

Federalni inspektori za sigurnost plovidbe će u razdoblju od 5. do 22. kolovoza u Neumskom zaljevu kontrolirati odvijanje i sigurnosti plovidbe brodovima, čamcima, plutajućim objektima i drugim plovilima, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na ovaj način, Federalna uprava za inspekcijske poslove direktno doprinosi uspješnoj realizaciji turističke sezone i putem Federalnog prometnog inspektorata koji provodi aktivnosti vezane za sigurnost plovila i zaštitu ljudi, tereta i imovine na moru, navodi Čapljinski portal.

“Zbog povećanog rizika po sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu uslijed neodgovornog ponašanja vlasnika i vozača plovila, težište kontrole će prije svega biti na kontroli posjedovanja uvjerenja za upravljanje čamcima i vodenim skuterima, te kontroli utvrđivanja osposobljenosti za plovidbu čamcima, brodicama i drugim plovilima. Sva plovila u prometu moraju ispunjavati sve zakonom propisane uvjete za plovidbu – biti osposobljena za plovidbu, registrirana kod nadležne kapetanije i periodično pregledana u skladu sa zakonom, a osobe koje upravljaju čamcima, brodicama a osobito vodenim skuterima, moraju imati uvjerenja o položenom ispitu za upravljane plovilima”, izjavio je Tomislav Mikulić, glavni prometni inspektor po ovlaštenju.

Nadzore na moru će provoditi tri inspektora za sigurnost plovidbe u patrolnom čamcu tipa Maestral 590.

U ljetnoj sezoni u 2021. godini, Federalni prometni inspektorat je u Neumu i na Jablaničkom jezeru izvršio 87 inspekcijskih nadzora, u kojima su utvrđeni prekršaji za koje je izdato 45 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 23.400,00 KM, te jedno rješenje o nalaganju upravne mjere.

  Domu zdravlja Neum doniran novi inhalator

Kazne za prekršaje u oblasti sigurnosti plovidbe propisane su Zakonom o unutarnjoj i pomorskoj plovidbi (“Službene novine Federacije BiH“, broj: 73/05) i kreću se od 100,00 KM do 50.000,00 KM, u ovisnosti od vrste prekršaja.

Kazne za upravljanje čamcem, plutajućim objektom, skelom i splavom bez uvjerenja za upravljanje, te za korištenje plovila bez važećih isprava-plovidbene dozvole kreću se u iznosu do 500,00 KM za pravnu, te do 100,00 KM za odgovornu osobu ili drugog pojedinca.

Objava Federalni inspektori nadziru sigurnost plovidbe u Neumskom zaljevu pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi