Federalna vlada za 12 miliona KM planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu i Mostaru

Federalna vlada planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu i Mostaru. Za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu je planirala 12 miliona KM, a vrsta radova još nije utvrđena.

Ovo su naveli u odgovoru na upit Klix.ba o navodu da je za rekonstrukciju fasade zgrade Vlade Federacije u Bosni i Hercegovini u Sarajevu planirano 20 miliona KM.

Naglasili su da su budžetom za ovu godinu planirali 12 miliona KM za rekonstrukciju svoje zgrade u Sarajevu i Mostaru – zgrade Staklena banka.

Naveli su da su u toku pripremne aktivnosti te da će biti određeno koji radovi će se morati izvršiti.

“Ističemo da još uvijek traju aktivnosti u vezi s obimom rekonstrukcije, sanacije i adaptacije, kako bi se precizirao obuhvat radova i provele procedure u skladu sa zakonom. Tek po okončanju pomenutih aktivnosti te zakonskih procedura može se govoriti o vrsti radova, objektu na kojem će se izvoditi radovi te iznosu sredstava, a sve u okviru planiranog i odobrenog budžeta”, obrazložili su u Vladi FBiH.

Podsjećamo, do početka 2018. godine sjedište entitetske izvršne vlasti je bilo u istoj zgradi u kojoj je sjedište Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu. Mjesečni najam je plaćala SDP-u u iznosu većem od 42.000 KM. Potom je kupila dio prostora u Energoinvestovoj zgradi u Sarajevu, koji koristi od 2018, piše klix.ba.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi