More
  VijestiFederalna vlada za 12 miliona KM planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu...

  Federalna vlada za 12 miliona KM planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu i Mostaru

  Federalna vlada planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu i Mostaru. Za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu je planirala 12 miliona KM, a vrsta radova još nije utvrđena.

  Ovo su naveli u odgovoru na upit Klix.ba o navodu da je za rekonstrukciju fasade zgrade Vlade Federacije u Bosni i Hercegovini u Sarajevu planirano 20 miliona KM.

  Naglasili su da su budžetom za ovu godinu planirali 12 miliona KM za rekonstrukciju svoje zgrade u Sarajevu i Mostaru – zgrade Staklena banka.

  Naveli su da su u toku pripremne aktivnosti te da će biti određeno koji radovi će se morati izvršiti.

  “Ističemo da još uvijek traju aktivnosti u vezi s obimom rekonstrukcije, sanacije i adaptacije, kako bi se precizirao obuhvat radova i provele procedure u skladu sa zakonom. Tek po okončanju pomenutih aktivnosti te zakonskih procedura može se govoriti o vrsti radova, objektu na kojem će se izvoditi radovi te iznosu sredstava, a sve u okviru planiranog i odobrenog budžeta”, obrazložili su u Vladi FBiH.

  Podsjećamo, do početka 2018. godine sjedište entitetske izvršne vlasti je bilo u istoj zgradi u kojoj je sjedište Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu. Mjesečni najam je plaćala SDP-u u iznosu većem od 42.000 KM. Potom je kupila dio prostora u Energoinvestovoj zgradi u Sarajevu, koji koristi od 2018, piše klix.ba.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img