Evo zašto se Ustav Hercegbosanske županije mora mijenjati / VIDEO

Zato što u ustavu još uvijek piše da županija ima Župana koji stoluje na Kupresu i niz drugih stvari koje u praksi više ne postoje.
Zato što je županija sa ovim ustavom postala najsiromašnija županija u Federacji.
Zato što Hikmet sjedi od prvog dana na mjestu ministra za zaštitu okoliša, a okoliš se uništava više nego u vrijeme industrijalizacije. Zato što samo Hikmet može sjediti 24 godine u vlasti, a da nije uradio apsolutno ništa!
Zato što svako formiranje vlasti u županiji ne može proći bez takvih. A takvima je sadašnja županijska vlast u ove dvije godine dala pozicija, resursa i novaca više nego što nego što su Hrvati Zeničko-dobojske županije vidjeli od kad je županija osnovana.
.
Zato što Čović više voli Srpsku, SNSD i džep Nikole Špirića nego cijelu ovu županiju. A jedini jamac njegovoj stranci da će opet biti vlast u županiji je blokada koju, po ovom ustavu, uvijek ima SNSD kad je u pitanju formiranje županijske vlasti.
.
Zato i dopušta trpanje listića u Drvaru, dajući tako SNSD-u više mjesta u Skupštini, a u ovom ciklusu možda i zastupnika u Federalnom parlamentu.
.
Zato što iz mandata u mandat imamo nesposobniju vlast, koja troši sve više javnog novca, uništava prirodne resurse i strateške gospodarske sektore, a jedini rezultat protekom vremena je da su oni bogatiji, a da narod sve više dolazi i nestaje!
.
Hrvatske stranke su u svakom trenutku imale dovoljno ruku u Skupštini HBŽ da mijenjaju ustav. Ovo je javni poziv svim zastupnicima i strankama u budućoj skupštini.
.
Napravite sve što je u vašoj moći da izborni proces prođe pošteno i da u skupštinu uđu samo oni za koje su birači glasali!
Pokažimo zajedništvo na koje se pozivamo u praksi, tu u Hercegbosanskoj županiji!
.
Izmjenom ustava napravimo funkcionalnu županiju koja će dobiti vladu stručnih osoba. Koja će implementirati programe i projekte koje smo obećali u kampanji.
.
Ovo je zadnja prilika da spasimo institucionalni okvir koji su nam branitelji omogućili, a to su županije, države u državi, entiteti u entitetu!
.
Od 2001. godine je pogažen Washingtonski sporazum, Federaciju smo šutke predali prije više od 20 godina.
HRS neće dopustiti da se isto napravi sa županijama!

relax-portal.info

Popularno danas