Evo tko će dobiti po 100 KM od Vlade FBiH

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu finalizirana je izrada Vladine uredbe o programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom.

Na  radnom sastanku sudjelovali su federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici, federalna ministrica financija Jelka Milićević, ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te pomoćnik federalnog ministra za braniteljska pitanja Mirza Terzo.

Uredba koja sadrži niz mjera usmjerenih podršci stanovništvu posebno pogođenom rastom indeksa potrošačkih cijena, naći će se na sjednici Vlade Federacije BiH u četvrtak.

Ona prvenstveno definira novčanu podršku umirovljenicima, pripadnicima braniteljskih populacija, primateljima stalne novčane i druge materijalne pomoći te civilnim žrtvama rata i neratnim invalidima.

Predviđeno je da ove kategorije dobiju novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

Osim toga, Uredbom će biti zadužena Direkcija robnih rezervi FBiH da putem Crvenog križa osigura pakete pomoći osnovnih životnih namirnica, u visini šestomjesečne potrošnje. Detaljni plan provedbe ovog dijela programa pripremit će Federalna direkcija i resorno ministarstvo.

Uredbom se, također, predlaže poslodavcima da svojim uposlenicima isplate jednokratne podrške u visini prosječne neto plate u FBiH.

Sve one koji to učine, Vlada FBiH će osloboditi plaćanja doprinosa na ove isplate svojim radnicima.

Naravno da građani traže i moraju dobiti adekvatan odgovor vlasti na ove teške izazove. Mi u Vladi Federacije ovom uredbom nastavljamo s provođenjem mjera na ublažavanju posljedica poskupljenja izazvanih globalnom inflacijom. Na ovome nećemo stati. I s ostalim resorima poput energetike i rudarstva, te obrazovanja, već iznalazimo i druge načine pomoći našim građanima, izjavio je Novalić.

  Županijsko natjecanje iz matematike za učenike VI. i VII. razreda osnovnih škola – rezultati

Novalić je potpisao i inicijativu upućenu Vijeću ministara BiH za privremenu suspenziju trošarina za naftne derivate.

Inače, Vlada će uštedama kroz federalni proračuna osigurati potrebna sredstva za provedbu mjera predviđenih Uredbom, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Objava Evo tko će dobiti po 100 KM od Vlade FBiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi