Europski tjedan sporta u Grudama

U okviru priprema za obilježavanja Europskog tjedna sporta HRK Grude i ove godine je već znatno ranije počeo s aktivnostima, a cilj je omogućiti sportske aktivnosti i treniranje rukometa djeci bez obzira gdje žive.

Treneri HRK Grude od početka školske godine posjećuju sate tjelesnog odgoja u osnovnim školama na području općine Grude, promovirajući rukomet i sport uopće.

Niti jednom djetetu ne treba biti uskraćena mogućnost bavljenja sportom bez obzira živi li izvan gradskog središta ili ne ili zbog toga što nema financijskih mogućnosti za treniranje. Zato je Hrvatski rukometni klub Grude, organizirao i osigurao trenažni proces u mini rukomet (za djecu rođenu 2012. i mlađe) u Drinovcima, Sovićima i Grudama i to potpuno besplatno, bez plaćanja članarine.

Cijeli projekt se odvija u suradnji s osnovnim školama:

  • Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci s područnom školom Tihaljina,
  • fra Stipana Vrljića Sovići s područnom školom Gorica i
  • Ruđera Boškovića Grude (područne škole će biti posjećene u narednim danima)

Središnji događaj povodom europskog tjedna sporta u općini Grude bit će održan u gradskoj sportskoj dvorani Grude  24.09.2022. od 10.30 sati. Za svu djecu, sudionike ovog događaja su osigurane majice posvećene europskom tjednu sporta, sendviči, sokovi…

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava osmi put. Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

  S kruzera na Kravicu: sve brojniji Francuzi, Englezi, Amerikanci…

Post Europski tjedan sporta u Grudama je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi