back to top

Eko odlikaši u OŠ Čerin

U Osnovnoj školi Čerin provodi se projekt “Misli o prirodi!” pod pokroviteljstvom CPCD-a (Centar za promociju civilnog društva) i Vlade Švedske. S toga su djelatnici i Eko koordinatorica Marija Prusina provodili niz aktivnosti o očuvanju i vrijednosti ekologije. Tijekom projekta provođene su edukacije djece, sadnja drveća, čišćenje okoliša, izrada edukativnih materijala, plakata o štednji vode i energije, obilježavanje važnih eko datuma, te edukacija učenja o reciklaži. U sklopu projekta sudjelovali su u natječaju pod nazivom “Živi ekološki, priroda moli” kojeg vodi Udruženje EduEkos iz Sarajeva, Osnovna škola Čerin osvojila je treće mjesto u kategoriji “Reciklaža nije blamaža”.

Također ove hvale vrijedan projekt podržali su kako lokalne zajednice, tako Udruga EAEU “Naš Čerin”, Općina Čitluk, Broćanac d.o.o. Čitluk, Foto Video Studio Đani te tako doprinijeli da ovaj projekt ima nastavak u budućnosti. Treba raditi na edukaciji djece i odraslih da što više paze na naš okoliš koji mora služiti za buduće generacije. Osim toga u blizini škole stavljene su “pametne solarne klupe”. Također u tijeku je i opremanje kantama za otpatke u blizini škole.

Na kraju projekta OŠ Čerin će od gore navedenih nositelja projekta dobiti hvale vrijednu donaciju, zamjenu svih dotrajalih starih lustera, eko slavine i vodokotliće koji reguliraju potrošnju vode, te edukativne materijale uz projektor, laptop i projekcijsko platno za učenje o daljnjim vrijednostima očuvanja ekologije.

Također u ove svrhe snimljen je i edukativni video spot o štednji i očuvanju energije u OŠ Čerin.

The post Eko odlikaši u OŠ Čerin appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas