back to top

Edukativno predavanje o dijabetesu održano u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik

Sinoć je u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik – Čitluk održano predavanje na temu „Šećerna bolest – simptomi i prevencija“. Edukacijsko-rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik predavanje je organizirao povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a predavanje o simptomima, načinima prevencije i liječenju bolesti modernog doba održala je prim. Željka Bilinovac, dr. med. subspec. pedijatrijske endokrinologije, dijabetesa i bolesti metabolizma.

Nazočni su tako imali priliku od dr. Bilinovac čuti kako se dijabetes dijeli na dva osnovna tipa, koji su rizični čimbenici, koji simptomi ukazuju na povišenu razinu glukoze u krvi, kakve komplikacije može izazvati dijabetes, načinu prehrane, liječenju i ostalim zanimljivim temama vezanim za dijabetes.

Ovakvo predavanje jako je važno jer prevencija bolesti počinje edukacijom i boljom informiranosti, a svoje iskustvo suočavanja s dijabetesom s nazočnima je sinoć podijelila Marina Ivanković. Marina je u sklopu sinoćnjeg predavanja s nazočnima podijelila osobno iskustvo o životu s dijabetesom i kako se, nakon što joj je kao mladoj djevojci dijagnosticiran, s dijabetesom nosi s osmijehom i kako joj u tome pomogli obitelj i prijatelji.

Uz predavanje svi nazočni sinoć su u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik mogli izmjeriti razinu šećera u krvi, što su za njih učinile studentice medicine.

 

The post Edukativno predavanje o dijabetesu održano u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas