back to top

Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik isporučeno novo specijalizirano vozilo

Isporukom novog specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom završen je hvalevrijedan projekt u kojem su sudjelovali Vlada HNŽ, Općina Čitluk i skupina gospodarstvenika s područja općine Čitluk. Na današnjoj svečanosti, uz nazočnost predstavnika sudionika u projektu, članova Udruge Susret i uzvanika, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, blagoslovio je novo vozilo, dok se u prigodnom obraćanju svima uključenima u projekt nabavke vozila zahvalio Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Specijalizirano vozilo, po okončanju natječajne procedure, nabavljeno je od tvrtke MRM po cijeni od 163.800,00 KM, a Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za ovu je namjenu osigurala 110.000,00 KM, skupina gospodarstvenika osigurala je sredstva u iznosu od 15.750,00 KM, dok je preostala sredstva, kao i sredstva za registraciju vozila i slične potrebe osigurala Općina Čitluk.

Edukacijsko-rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik i Udruga Susret inače imaju dobru suradnju s predstavnicima vlasti i gospodarstvenicima, a nabavku vozila podržale su tvrtke: Andrea Giovanni, Eurovip, UnionFoods, MRM, Premier, Odiseja, Delta Security, Karaka Promet, Brotis, CO Martinović, Foto studio Đani, Dom Kraljica Mira, Duga Tehna, Kopex Dodig, te Marko Milićević, Marko Pavlović i Zoran Jerković.

Novo vozilo najviše oduševljenja izazvalo je kod djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, za čije potrebe će se i koristiti, a zamijenit će vozilo koje je Udruzi Susret donirano 2009. godine i od tada je služilo za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju do specijalizirane škole u Mostaru, kao i za svakodnevne potrebe prijevoza djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, što u velikoj mjeri povećava mobilnost i kvalitetu njihovih života.

Nakon blagoslova vozila i njegovog razgledavanja, današnja svečanost nastavljena je prigodnim druženjem i dodjelom zahvalnica. Ovom prigodom načelnik općine Čitluk Marin Radišić uručio je zahvalnicu koju je ispred Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ preuzela gospođa Janja Milinković. Dragica Jerkić, predsjednica Udruge Susret uručila je zahvalnicu Ivi Bevandi, ministru prometa i veza HNŽ, a Matea Brekalo, ravnateljica Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik zahvalnicu je uručila Tomislavu Martinoviću, zamjeniku predsjedavajućeg Skupštine HNŽ.

Zahvalnica za sudjelovanje u projektu nabavke specijaliziranog vozila koje je donirano Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik naknadno će biti uručena Mariji Buhač, predsjednici Vlade HNŽ i gospodarstvenicima.

The post Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik isporučeno novo specijalizirano vozilo appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas