back to top

Dvije osobe uhićene zbog prijevare poduzeća iz Posušja

U utorak su na području Banja Luke uhićene dvije osobe zbog sumnje da su financijski oštetili poduzeće iz Rakitna.

Kako je priopćeno, policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i Županijskog suda u Širokom Brijegu, u utorak su na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i lišili slobode dvije osobe, I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Imenovani se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “Prijevara u gospodarskom poslovanju”znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17. srpnja 2019. godine sa poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj suradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela.

Osobe lišene slobode privedene su u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja biti predati u zakonskom roku nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Objava Dvije osobe uhićene zbog prijevare poduzeća iz Posušja pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas