back to top

Dvije bronce za sambiste Neretve na Europskom prvenstvu u Haifi

Proteklih tjedan dana članovi mostarskog sambo kluba Neretva učestvovali su na Europskom sambo prvenstvu za seniore, juniore i kadete. Šampionat Europe održao se u gradu Haifa u Izraelu, a učestvovalo je 26 država. Zemlje učesnice bile su  SVK, LAT, GEO, GRE, CYP, ARM, AZE, RUS, BLR, NED, BUL, SRB, BEL, ISR, HUN, MDA, SLO, BIH, GER, ESP, ROU, CRO, ITA, FRA, ISL i MKD.

Bosnu i Hercegovinu predstavljali su članovi jedinog Sambo kluba Neretva iz Mostara. Zahvaljujući kompaniji MT Abraham Group iz Mostara šest članova mostarske Neretve zajedno sa njihovim trenerom, g.Majo Ćeško otišli su na ovo prestižno natjecanje i opet kao i prošle godine opravdali svoj odlazak, vrativši se sa osvojenim odličjima. Prvu medalju u combat sambu ikad za BiH osvojio je Josip Previšić u kategoriji do 88 kg. Previšić je osvojio brončano odličje i tako se upisao u povijest ovog sporta u našoj zemlji. Dan poslije Previšić je nastupio u sportskom sambu te i tu napravio sjajan rezultat osvojivši 5.mjesto.

Dvije bronce za sambiste Neretve na Europskom prvenstvu u Haifi

Drugi osvajač medalje za SK Neretva i BiH na europskom sambo prvenstvu bio je Marino Dugandžić koji je nastupio također u dvije discipline i napravio sjajan uspjeh. U sportskom sambu osvojio je 5.mjesto, dok je u combat sambu osvojio brončanu medalju. Ovoj dvojici BH reprezentativaca ovo je bio prvi nastup ikad u ovoj disciplini i to u seniorskoj konkurenciji što je za veliku pohvalu.

Za reprezentaciju su još nastupili Rino Vrljić u uzrastu kadeta do 71 kg, Dragan-Paol Senkić u uzrastu ml.juniora do 71 kg, Domagoj Jozeljić u uzrastu juniora do 98 kg i Srđan Ajvaz u uzrastu seniora do 88 kg.

Također svi članovi sambo kluba Neretva i reprezentacije BiH su bili odlični, pokazali su da se sa njima nije lako nositi iako dosta neiskusniji od svih ostalih reprezentacija. Većina mostarskih sportaša su vodili borbe do samog kraja, ali na kraju presudilo je iskustvo.

Sve u svemu za BH sambiste ovo je još jedno veliko iskustvo i napredak u svakom smislu. Nakon EP u planu je Balkansko prvenstvo koje će se održati u Grčkoj.

dvije bronce za sambiste neretve na europskom prvenstvu u haifi
Dvije bronce za sambiste Neretve na Europskom prvenstvu u Haifi

The post Dvije bronce za sambiste Neretve na Europskom prvenstvu u Haifi appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas