Državljanin BiH nožem nasrnuo na suprugu, sud ga oslobodio jer se ne sjeća napada

Državljanin BiH (38) oslobođen je krivice nakon napada na suprugu, te još jednu slučajnu prolaznicu, jer je bio pod utjecajem kanabisa, zbog čega se ničega ne sjeća. Sud je naložio da mora na ambulantno liječenje ovisnosti, pišu Nezavisne novine.

Naime, sve se dogodilo u švicarskom okrugu Wasseramt, u veljači 2021. godine kada se državljanin BiH vratio s posla. Kako prenose mediji, on je provodio mirnu večer sa suprugom, a onda je uzeo dva džointa. Nakon toga, po vlastitom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne sjeća što se, zapravo, dogodilo te večeri.

Mediji prenose da je samo odjednom zgrabio kuhinjski nož i izbo suprugu, ali je ona uspjela pobjeći iz stana. Ispred stana naišla je prolaznica, koja je pokušala pomoći joj, a napadač je nožem ranio i nju.

Njegov odvjetnik je tijekom suđenja rekao da nakon dva džointa, on jednostavno više nije bio pri sebi, te nije djelovao s predumišljajem, niti je postojao motiv za napad.

Navodno su živjeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tijekom suđenja vještak je iznio svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promjenu ponašanja.

Pored toga što je naloženo da mora na liječenje, u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Objava Državljanin BiH nožem nasrnuo na suprugu, sud ga oslobodio jer se ne sjeća napada pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas