Dramatično saopštenje KSBiH: Upitan nastup košarkaških reprezentacija BiH na velikim takmičenjima

Košarkaši savez Bosne i Hercegovine se tim povodom oglasio dramatičnim saopštenjem u kojem je istaknuto da bi budući nastupi Košarkaških selekcija na velikim takmičenjima mogli doći pod znak pitanja.

Košarkaški savez BiH osigurao je dio sredstava za pripreme naših nacionalnih timova, uz pomoć sponzora i jednog dijela institucija, kojima smo itekako zahvalni na tome. Međutim, s obzirom na ogromne troškove koje iziskuju nastupi na EP i SP, finansijsku konstrukciju jednostavno ne uspijevamo zatvoriti.

Kucali smo na mnoga vrata, tražili podršku, ali uglavnom nailazili na negativne odgovore, često i ignorisanje. To se naročito odnosi na državne, entitetske i lokalne vlasti.

Kao da se ne radi o reprezentacijama naše zemlje, jer kako drugačije objasniti činjenicu da novca iz državnog ili federalnog budžeta ima, naprimjer, više za pojedine klubove i udruženja, nego za nacionalne selekcije? Pogotovo za Košarkaške, koje su toliko puta obradovale naš narod i koje to namjeravaju činiti i u predstojećim mjesecima – ako uopšte budu u mogućnosti otići na kontinentalna i svjetska takmičenja.

Situacija je, da budemo potpuno otvoreni i direktni, upravo takva da su predstojeći nastupi na EP i SP naših reprezentacija pod velikim upitnikom. Izlaz trenutno ne postoji, stoga nije daleko trenutak kada ćemo biti primorani otkazati učešća na pomenutim takmičenjima.

Sve je već pokušano, nijedna dodatna opcija nije ostala na stolu. Stoga upućujemo apel potencijalnim sponzorima, a naročito državnim, entitetskim i opštinskim institucijama da nam pomognu. Ovo su naše reprezentacije. Naši mladići, naše djevojke. S ponosom žele predstavljati Bosnu i Hercegovinu, gledati zastavu domovine tamo gdje joj je mjesto, među barjacima evropskih i svjetskih Košarkaških velesila.

(VIDEO) Osim: Nisam sebe vidio nigdje drugo osim u klubu gdje sam radio, ali…

Ne trebaju nam čestitke kad se sve završi, jer možda nam ovog puta nećete ni imati šta čestitati. Trebaju nam konkretna djela i jasna podrška. Ne okrećite glavu”, navodi se u saopštenju KSBiH.

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru