Dr. Ivanka Živković u Sloveniji na sastanku o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi

V. d. ravnatelja Doma zdravlja Tomislavgrad Ivanka Živković, dr. med. sudjeluje na sastanku na visokoj razini o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi koji se 4. i 5. prosinca održava u Brdu pri Kranju u Republici Sloveniji.

Teme sastanka su spremnost zdravstvenog sustava za moguće buduće krize, kako se uhvatiti u koštac s trajnim nedostatkom zdravstvene radne snage, kako uspostaviti ili ojačati povjerenje u sustavu zdravstvene skrbi, digitalizaciji u zdravstvu kao i pitanjima vezanim uz pristup lijekovima.

Cilj ovoga događaja je okupiti visoke predstavnike vladinog sektora i  profesionalaca iz javnog zdravstva zemalja članica SEEHN-a, koji su kao ključni akteri uključeni na nacionalnoj razini u učinak zdravstvenog sustava. Također, događaj će okupiti liječnike, medicinske sestre, pacijente kao i predstavnike mladih kako bi iz različitih perspektiva pokazali međusobnu povezanost u zdravstvenom sustavu i radili na poboljšanju zdravstvene zaštite i skrbi.

Sastanak na visokoj razini o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi održava se u suorganizaciji Ministarstva zdravstva Republike Slovenije i Zdravstvene mreže jugoistočne Europe (SEEHN-a), a u suradnji s Nacionalnim institutom za javno zdravstvo i Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

Dom zdravlja Tomislavgrad/ Tomislavcity

Objava Dr. Ivanka Živković u Sloveniji na sastanku o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas