More
  VijestiDom zdravlja Konjic dobio savremeni ultrazvučni aparat

  Dom zdravlja Konjic dobio savremeni ultrazvučni aparat

  Dom zdravlja Konjic dobio je u petak savremeni ultrazvučni aparat za potrebe Ginekološke ambulante, kroz projekt “Poboljšanje dostupnosti i kvalitete javnih usluga u općinama i gradovima u FBiH”, koji se financira iz sredstava Općine Konjic i Grant sheme koje su osigurale Vlada FBiH i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja koji provodi UNDP.

  – Općina je nastojeći Konjičanima stvoriti uvjete za što kvalitetnijom zdravstvenom zaštitom, proračunom za 2021. godine planirala sredstva za njezino unaprijeđenije i kroz ovaj projekat nabavljena je oprema koja će omogućiti bolju preventivnu zdravstvenu zaštitu. Vrijednost projekta je oko 100.000 maraka i mogu s ponosom da kažem da ćemo i u narednim godinama u kontinuitetu izdvajati sredstva za ovu namjenu – ocijenio je tijekom primopredaje ultrazvučnog aparata Domu zdravlja Konjic načelnik Općine Osman Ćatić.

  Direktorica Doma zdravlja Jasminka Brkan Hrvačić zahvalila se Općini, Vladi FBiH, Vladi Švicarske i UNDP-u na ovoj vrsti podrške zdravstvenoj zaštiti, naglasivši kako je ovo prvi put da Dom zdravlja dobije novi ultrazvučni aparat ove kvalitete, što će mnogo značiti u daljnjem radu.

  – Ovo je veliki dan za Općinu Konjic, za našu ustanovu i građane. Zaista sam sretan što smo dobili ultrazvuk izvanredne kvalitete, koji će nadam se poboljšati naš rad kad je riječ o prevenciji – kazao je Ekrem Alić, specijalista ginekologije i akušerstva Doma zdravlja Konjic, koji je izrazio nadu da će ovakvih projekata biti i u budućnosti, pozvavši građane da brinu o svom zdravlju i redovno dolaze na preglede, posebno žene.

  U sklopu projekta planirana je nabavka opreme i za fizikalnu terapiju, tehničke opreme za Dom zdravlja Konjic.

  S ciljem preventivnog djelovanja na ranom otkrivanju raka dojke na području te općine u proteklim danima organizirana su dva okrugla stola za žene od 15 do 65 godina.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img