Dodjela certifikata mostarskim profesorima u okviru ‘Obrazovanja za mir’

-

Nansen dijalog centar Mostar (NDC) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak, 13. srpnja, u hotelu “Mostar” s početkom u 13 sati organiziraju ceremoniju dodjele certifikata profesorima srednjih škola koji su uspješno završili obuku iz oblasti “Obrazovanja za mir”.

Na ovom događaju prisutnima će se obratiti veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH Olav Reinertsen i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović, priopćeno je iz NDC-a.

U okviru programa “Obrazovanje za mir” NDC Mostar je tijekom protekle školske godine organizirao ciklus treninga za 21 profesora iz srednjih škola iz HNŽ-a s ciljem izgradnje kapaciteta profesora društveno-humanističkih predmeta iz oblasti mirovnog obrazovanja.

Nakon završene obuke, svi uključeni profesori realizirali su ukupno 45 radionica u svojim školama, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 600 učenika srednjih škola s područja ove županije.

Sudjelujući u ovom programu, profesori i učenici srednjih škola imali su priliku učiti o izgradnji interkulturalnog razumijevanja, izražavanju vlastitih identiteta i uvažavanju različitosti, te nenasilnoj komunikaciji i mirnom rješenju sukoba.

NDC Mostar već duži niz godina zalaže se za uključivanje sadržaja, vrijednosti i metoda mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sistem kao jedan od važnih temelja izgradnje trajnog i održivog mira u postratnoj Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti