More
  VijestiKulturaDodjela certifikata mostarskim profesorima u okviru 'Obrazovanja za mir'

  Dodjela certifikata mostarskim profesorima u okviru ‘Obrazovanja za mir’

  Nansen dijalog centar Mostar (NDC) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak, 13. srpnja, u hotelu “Mostar” s početkom u 13 sati organiziraju ceremoniju dodjele certifikata profesorima srednjih škola koji su uspješno završili obuku iz oblasti “Obrazovanja za mir”.

  Na ovom događaju prisutnima će se obratiti veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH Olav Reinertsen i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović, priopćeno je iz NDC-a.

  U okviru programa “Obrazovanje za mir” NDC Mostar je tijekom protekle školske godine organizirao ciklus treninga za 21 profesora iz srednjih škola iz HNŽ-a s ciljem izgradnje kapaciteta profesora društveno-humanističkih predmeta iz oblasti mirovnog obrazovanja.

  Nakon završene obuke, svi uključeni profesori realizirali su ukupno 45 radionica u svojim školama, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 600 učenika srednjih škola s područja ove županije.

  Sudjelujući u ovom programu, profesori i učenici srednjih škola imali su priliku učiti o izgradnji interkulturalnog razumijevanja, izražavanju vlastitih identiteta i uvažavanju različitosti, te nenasilnoj komunikaciji i mirnom rješenju sukoba.

  NDC Mostar već duži niz godina zalaže se za uključivanje sadržaja, vrijednosti i metoda mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sistem kao jedan od važnih temelja izgradnje trajnog i održivog mira u postratnoj Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img