Dodik: Bilo bi najbolje da Hrvati imaju Herceg Bosnu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, govorio je o pokušaju vraćanja nadležnosti na nivo entiteta te ponudio svoje viđenje kako bi se teritorij države trebao podijeliti između tri etničke grupe u BiH. Izjavio je da bi bilo najbolje da Hrvati imaju Herceg Bosnu.

“Znamo kako se treba ponašati, mi ćemo razvijati svoja prava, tome ništa ne može ni ovaj lažljivi Schmidt. On neka piše što god hoće, mi ćemo raditi svoj posao”, komentirao je Dodik i naglasio da je sve ono što Schmidt radi “kriminalan posao” iako misli da tako spašava BiH.

“Smatram i da bi muslimanima bilo bolje da imaju tamo svoju državicu, državu što oni perspektivno zovu Bosna, a da ona Herceg Bosna bude na prostoru gdje i sada funkcioniraju njihove službe Elektroprivreda HZHB do Pošte Herceg Bosne, to bi trebalo biti nešto o čemu će Hrvati odlučivati. I da bi mi s čistim računima bolje surađivali nego što surađujemo ovako”, izjavio je Dodik.

Dodik kaže da se trenutno BiH pokušava održati djelovanjem stranaca koji stvaraju institucije bez autoriteta. “I oni samo služe da bi nekoga zaustavljali, kao što nas sad zaustavljaju za izgradnju HE Buk Bijele, aerodroma u Trebinju i plinovoda. Čitav svijet se bori za energetske izvore, a nema ne daju da to realiziramo, samo zato da bi u Sarajevu, tom prokletom gradu za Srbe, dobili dozvole da se ispod Drine samo prođe 100 do 200 metara”, rekao je Dodik, prenosi Klix.

  Započelo izdavanje E- zdravstvenih iskaznica u ŽZH

Post Dodik: Bilo bi najbolje da Hrvati imaju Herceg Bosnu je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi