DOBRO vam vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 5 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ima malo izmaglice, koja će uskoro izmagliti pred toplim sunčanim zrakama prosutim po polju Duvanjskom.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, vedar i sunčan, od ptica na drveću raspjevan, drveću koje je već počelo pupati i listovi se stidljivo ukazivati, a travke po polju, po vrtovima se “cakle” od laganog mraza koji se s prvim zrakama sunca pretvori u rosu, koja umije svaku travku i svaki cvijet proljetni.

Nakon što pogledate ovu lijepu Bogom danu prirodu, okrenete glavu na društvo koja nas okružuje i manje je lijepo. Ne znam zašto neke “važne” osobe imaju potrebu sve jednostavne poslove, zakone, odluke komplicirati, ljudima život zagorčavati, a sve misleći kako će ispasti pametni s odlukama o kojima će se pričati, misleći kako će time na sebe i svoj posao privući pozornost, dati im neku važnost. Od jednostavnog posla prave “rubikone” potpuno nepotrebno! Danas kada je tehnologija toliko napredovala da se internetom, dakle običnom porukom ili e-mailom može naručiti sve “od igle do lokomotive”, kod nas se opet za sve i svašta stvaraju redovi, jednostavno volimo zakomplicirati, neka se priča, neka se gužva.

Dok donekle možemo razumjeti redove i čekanja po domovima zdravlje, po bolnicama, jer je liječnika uvijek malo ma koliko ih bilo, ni u kakvim drugim ustanovama ne bi trebalo čekati, pa za Boga miloga imamo toliko brojnu administraciju da bi sve potvrde, dokumente, dozvole… trebalo dobiti u roku-odmah, najdulje za jedan dan. Kad smo izmislili završiti srednju školu, fakultet, doktorat …za jedan dan kako ne možemo dobiti obično potvrdu da smo živi za jedan minut, ako smo im pred očima. ovo malo šale na račun našeg birokratskog, bez potrebe kompliciranog društva u ovako lijepo prirodi.

S ljubavlju u srcu i mirom u duši, pozitivnih misli i razumijevanjem za druge, krenite hrabro u susret ovom od Boga lijepom danu i bez velike potrebe ne komplicirajte život ni sebi ni drugima, dobro je jednostavno, dobro je sve raditi i rješavati s osmijehom na usnama, bit će radostan dan svima nama!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas