DOBRO vam umjereno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 12 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem je umjereno vedro, ali ima i tankih bijelih oblaka, iza kojih se na istoku iznad dragih planina pojavljuje sanjivo sunce.

Ugodna vam i blagoslovljena sveta nedjelja, dan molitve i odmora, dan kada ranoranioci žure na jutarnju molitvu, a mnogi su još u postelji, jer je jutro sanjivo, jesenje, polovica je listopada, ali je toplo, gotovo se može bez zagrijavanja, bez loženja vatre, gdje nema stara i nejaka i gdje se dugo ne sjedi nego se krećete.

A danas će, izgleda, biti ugodan dan za šetnju bilo kuda krenuli, po selu, gradu, polju, gaju, šumama, priroda nudi prekrasan pogled, obojena je  paletom boja koje ljudska ruka ne može izmiješati. Ako krenete u planine, u Vran, zastanite na ulazu, u Grlima i pogledajte na jednu i drugu stranu i dugo ćete tu impresivnu sliku, nebeskom rukom naslikan jesenji krajobraz nositi u sjećanju. Produžite li dalje i spustite se na Blidinje, pa malo uđete u modre visoke šume Modruše duša će vam se napojiti milinom i ljepotom za duge zimske dane.

Srca ispunjena ljubavlju, duše mirom, empatijom, hodite kuda god želite, mirni i posvećeni, ne bojte se zlih očiju i zavidnih pogleda, prigovora, jer – vi znate tko ste i kakva vam je duša, zahvalite Bogu na svim ovozemaljskim radostima, darovima i na novom danu-najvećem daru u kojemu ćete moliti i voliti, širiti osmijeh i radost na sve strane!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas