back to top

DOBRO vam umjereno vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 3 stupnja C, puše vjetar, nebo nad duvanjskim krajem umjereno je vedro, a sunce je uranilo i svoje oštre zrake baca na Duvanjsko polje.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, pretežito vedar i sunčan, ali prohladan, primjeren zadnjoj trećini travnja. Danas se obilježava Svjetski dan planeta Zemlje, s nakanom, prije svega da čuvamo planet na kojemu živimo od svakog zagađenja, onečišćenja, ali svijest čovjeka je još daleko od toga da bi shvatio kako je cijeli planet naš dom, pa ga trebamo učiniti čistim i za nas i za naraštaje koji dolaze. Čist okoliš, čistu i nezagađenu  zemlje i planet Zemlju je ne samo lijepo vidjeti, nego je i boljitak za naše zdravlje i djecu od malih nogu treba učiti kako paziti, čuvati životnu sredinu, prirodu učiniti čistom i zdravom.

Svake godine na današnji dan poduzimaju se različite akcije čišćenja okoliša i ako svatko očisti, uredi svoje dvorište, svoj vrt, a smeće ne prebaci u tuđi ili na ulicu, na javnu površinu, već smo dovoljno učiniti za čistiju prirodu, ne samo jedan dan, nego iz dana u dan. Mi u Tomislavgradu imamo sreću imati lijepe, čiste uređene ulice, i duvanjska sela su, uglavnom, čista i uređena, bez smeća, pa je lijepo proći i ulicama i selima.

Ali, uvijek postoji ono nesretno “ali”: još uvijek ima i poneka divljih deponija i u gradu, i u selu, pa bi trebalo odmah djelovati, očistiti, da ne zagađuje zrak, prirodu, okoliš dok nije privrućilo i neugodan miris počeo se širiti. Naš portal je uzeo sebi obvezu često upozoravati na to, objavljivati videa i fotografije, kritike onečišćavanja prirode.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, čiste savjesti, empatiji za druge, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe, na čiste ulice, grad, sela, prirodu i društvo, da budu čistiji i bolji.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas