back to top

DOBRO vam umjereno oblačno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 4 stupnja C, puše slabiji vjetar, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je oblačno, a sunce nazire iza oblaka, iznad dragih planina.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan i svaki njegov sat, minut, a dan je uoči korizme, Pokladni utorak, vrijeme od mačkara, maskenbala  i karnevala. Ako ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, prvu kavu već popili, danas budite i dobro raspoloženi: pripremite maske, naoružajte se veseljem, ubacite malo humora, prstohvat ludosti, okupite drage prijatelje i krenite na maskenbal, u mačkare! U duvanjskom kraju gotovo su zamrli običaji kada su odrasli, uglavnom muškarci, ponekada je bilo i žena (dobro maskirani teško ih je bilo raspoznati) išli u mačkare po gradu i selu. Već duga u mačkare idu samo djeca, a najčešće je to organizirano kao maskenbal. Tako će i danas (utorak, 13.2. 2024.) u organizaciji KIC-a Tomislavgrad biti organiziran maskenbal u kojemu će sudjelovati učenici osnovnih škola, a karnevalska povorka krenut će s kolodvora.

Dakle, danas su mačkari nešto drugo, ali važno je da bude veselo, uz pjesmu i humor, s lijepim porukama i dječjim osmijesima.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima, empatijom za druge, spremni na šalu, jer smijeh je vrlo zdrav, krenite hrabro u susret današnjem danu-velikom Božjem daru i s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas