DOBRO vam pretežito oblačno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je minus 2 stupnja C, puše umjerena bura, nebo nad duvanjskim krajem uglavnom je prekriveno sivim oblacima, planine su prekrivene snijegom, a sunce se još ne budi.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, oblačan i prohladan, ali vrijeme je od toga, i od snijega i od leda, ali ništa do sada još ne bijaše kako zna biti u ovo doba godine, sve nekako mlako, tek palo nekoliko pahulja u nizinama, na planinama ga ima više. Oni stariji, obično za jutarnjom kavom, kad vide kakav je dan osvanuo, počet će s pričom: “Sjećam se godina kad bi u ovo vrijeme zarupio snijeg po pet dana se nije moglo izaći iz kuće, a do pojate i štale nahraniti blago prokopavali bi tunel…”, a mlađi, kojima se čini da stariji pretjeruju, dodat će u šali: “Je , je, kokoši iznad glave zvijezde ćopale, misleći da je kukuruz…!”

Nadamo se da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali i šalite se dok pijete prvu kavu, jer to znači kako je dan počeo lijepo i kako ste spremni za posao, za nove izazove i obveze. I znamo za velike obveze i posao pri kraju godine i onima koji rade izvan kuće, ali i onima koji ostaju doma: bliži se kraj godine pa treba završiti sve  planirano do Božića, kako bi bezbrižnije dočekali Novu godinu. Imajte na umu da dok ste živi nikada nećete završite sav posao, jer nitko nije “poravnao”, što će reći da nema nikakvog posla, nikakve obveze, nikakve brige. Samo nastojte to svesti na najmanju mjeru, ako ne možete posao, barem se vele ne brinite, ne sekirajte i ljepši će vam biti dan, mjeseci, godine…

Sve će vam biti lakše s ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima, empatijom, pa s osmijehom na usnama i sjajem u očima širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe, uz zahvalnost Bogu na novom danu-lijepom daru!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas