DOBRO vam oblačno i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 13 stupnjeva C, tiho je i toplo za ovo doba godine, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, a sunce još spava dubokim snom.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan pri kraju radnoga tjedna, koji bijaše i vedar, i oblačan i kišan, od svega pomalo, jer jesen je, ali je i neobično  toplo za ova doba godine u duvanjskom kraju, gotovo je kraj listopada, a “za muku” nije trebalo vatru još ložiti. I jutros se može kava piti kod otvorenog prozora i bez vatre. Ako ste se dobro naspavali i lijepo sanjali, nemojte biti neraspoloženi uz prvu jutarnju kavu, štoviše, budite radosni, nasmijani i Bogu zahvalni da ste i jutros mogli ustati i na svojim nogama hodati, za danas planirati posao i obveze i hrabro krenuti u susret i ovom danu.

A ako nemate puno radnih i kućnih obveza, a ne volite šetati po kiši i diviti se oblacima, danas je najbolje vrijeme provesti uz knjige ili neki dokumentarni film, seriju, malo se odmaknuti od stvarnosti i svjetskih zbivanja koja nisu vesela, nego naprotiv, unose nemir, brigu, strah u naše misli, u naša osjećanja, djeluju loše na naše raspoloženje, a nemoćni smo utjecati na svjetske moćnike, silnike, bez duše i srca, koji ubijaju nevine ljude, djecu…

Za danas (petak, 27. listopada, 2023.) Papa Franjo je najavio Dan molitve, posta i pokore za mir. Razlozi su strah od onoga što se događa u ratnim žarištima u svijetu.

S ljubavlju  u srcu, mirom u duši, molitvom na usnama i danas i svaki dan za mir u svijetu, empatijom za druge, ne bojte se, neka vam i ovaj dan bude radostan!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas