back to top

Dobra nagrada investitorima koji kupe zemlju od Grada Livna i tu pokrenu posao

Gradsko vijeće Livna donijelo je Odluku o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu izravno kupljenom od Grada, a kojom se određuje visina i način pružanja te potpore.

 

Visina potpore potencijalnim ulagačima bit će određena temeljem uplaćene prodajne cijene. Potpora može iznositi od dvadeset do maksimalno devedeset posto uplaćene prodajne cijene građevinskog zemljišta sukladno broju zaposlenih.

 

“Investitorima koji kupe zemlju od Grada Livna i pokrenu posao bit će vraćen dio novca i to u skladu s brojem novozaposlenih radnika. Tako će investitorima koji zaposle od deset do dvadeset radnika biti vraćeno dvadeset posto iznosa uplaćenog za kupnju zemljišta pa sve do devedeset posto vraćenih sredstava za investitore koji zaposle 150 i više radnika”, naglasio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

 

Odluka je donesena s ciljem razvoja lokalne zajednice, poticanja ulaganja te time i stvaranja novih radnih mjesta. Da bi ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Livna ulagači trebaju dostaviti zahtjev i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uvjeta propisanih navedenom odlukom. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija objavljeni su u javnom pozivu koji je otvoren do prosinca ove godine, pozvali su iz Gradskoga vijeća.

Bljesak.info

relax-portal.info

Popularno danas