Dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “LiNK” i Općinom Prozor-Rama

Odabrani korisnici grant sredstava i mentorske podrške u sklopu projekta “LiNK4StartUps” potpisali su danas, 18. siječnja 2023. godine, ugovore s udruženjem “LiNK” iz Mostara i načelnikom općine dr. Jozom Ivančevićem ispred općine Prozor-Rama.

Korisnici su: Tefika Hero Hadžić, Mateo Dolić, Jure Topić, Marijana Vidović, Adis Šabić, Mario Ivančević i Slavko Nović. Stručno povjerenstvo je ranije izvršilo procjenu najboljih biznis ideja i planova za pokretanje biznisa. Korisnici su podržani kroz grant sredstva ukupnog iznosa od 50 tisuća KM za nabavku osnovnih sredstava za rad i repromaterijal, savjetodavna i stručna podrška, podrška pri vođenju biznisa, sufinanciranje troškova doprinosa za korisnike.

Prisutnima se u ime Općine Prozor-Rama obratio Josip Juričić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije. “U rujnu smo potpisali ugovor o partnerstvu s udruženjem LiNK i taj je ugovor rezultirao obukama potencijalnih kandidata koji su se javili na javni poziv. Nakon toga je uslijedila izrada vlastitih poslovnih planova. Sedam planova je ocijenjeno prihvatljivima i danas je završni čin projekta Pokreni svoj posao.”

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

“Drago nam je da na ovaj način zajednički doprinosimo ekonomskom razvoju, vas kao pojedinaca, ali automatski sredini u kojoj živite, općini Prozor-Rama. Nadam se da ovo nije prva i posljednja aktivnost. Već imamo par predviđenih aktivnosti, mislim da ćemo i za druge skupine stanovnika imati mogućnost sudjelovanje kroz projekte sa Švicarskom kroz 2023. godinu. Naravno, u suradnji s općinskom upravom. Drago mi je da smo došli u ovu fazu neposrednog rezultata nečega u što smo uložili, pišući projekt pa zajedno s općinom i vama započeli obuku. Sad je važno nakon potpisivanja Ugovora da vam se nabavi oprema koju ste tražili kroz vaše poslovne planove”, kazao je korisnicima Tomo Majić, predsjednik udruženja “LiNK”.

U pripremi poslovnih planova posebnu ulogu imala je Agencija za lokalni razvoj općine Prozor-Rama

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Općina Prozor-Rama odlučila je jednako podijeliti cjelokupni fond za svih sedam korisnika i njihove biznise. Odabrani mali biznisi su: uređenje interijera, farma koka, uzgoj koza, usluge čišćenja, zrionica sira, krovopokrivanje i drugi građevinski radovi te autolimarija. Svaki poduzetnik će tako dobiti po 7.150,00 KM.

Kroz projekt je u Mostaru odabrano devet korisnika, a u Jablanici i Konjicu po osam

“Danas smo na završnom činu projekta koji provodi LiNK, udruženje za posao i poduzetništvo, kroz suradnju sa općinom Prozor-Rama. Zadovoljstvo je kad mi kao općina možemo pomoći onima koji pokušavaju uspjeti u svom malom biznisu. Vremena su teška, svima je teško poslovati tako da bih volio da svi ovi kojima dajemo potporu uspiju u svom poslu. Želim svima uspješan rad”, kazao je načelnik općine dr. Jozo Ivančević tijekom potpisivanja ugovora.

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Svi korisnici su prethodno prošli jednomjesečnu obuku “Pokreni svoj posao”, a sredinom prosinca su predstavili svoje ideje tročlanoj komisiji

Predavanja “Pokreni svoj posao” u studenom je otvorila predavačica Majda Mujanović Babović, licencirana trenerica ispred Međunarodne organizacije rada za metodologiju započinjanja i unapređenja poslovanja.

Kandidatima su se obratili i predstavnici “LiNK”-a, Udruženja za poduzetništvo i posao iz Mostara, gosp. Tomo Majić, predsjednik udruženja i Gabrijela Zekić, pravnica te Danijel Burečić ispred Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama.

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Udruženje LiNK Mostar i Općina Prozor-Rama provode obuke “Pokreni svoj posao” koji se provodi kroz projekt “LINK4StartUps” u okviru EU4BusinessRecoveri – COVID-19 Investment Response koji financiraju Europska unija, Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu sa GIZ i Međunarodnom organizacijom rada (MOR).

Započela obuka “Pokreni svoj posao”, stručno povjerenstvo će među 16 izabrati najbolje poslovne ideje

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas