Dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “LiNK” i Općinom Prozor-Rama

Odabrani korisnici grant sredstava i mentorske podrške u sklopu projekta “LiNK4StartUps” potpisali su danas, 18. siječnja 2023. godine, ugovore s udruženjem “LiNK” iz Mostara i načelnikom općine dr. Jozom Ivančevićem ispred općine Prozor-Rama.

Korisnici su: Tefika Hero Hadžić, Mateo Dolić, Jure Topić, Marijana Vidović, Adis Šabić, Mario Ivančević i Slavko Nović. Stručno povjerenstvo je ranije izvršilo procjenu najboljih biznis ideja i planova za pokretanje biznisa. Korisnici su podržani kroz grant sredstva ukupnog iznosa od 50 tisuća KM za nabavku osnovnih sredstava za rad i repromaterijal, savjetodavna i stručna podrška, podrška pri vođenju biznisa, sufinanciranje troškova doprinosa za korisnike.

Prisutnima se u ime Općine Prozor-Rama obratio Josip Juričić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije. “U rujnu smo potpisali ugovor o partnerstvu s udruženjem LiNK i taj je ugovor rezultirao obukama potencijalnih kandidata koji su se javili na javni poziv. Nakon toga je uslijedila izrada vlastitih poslovnih planova. Sedam planova je ocijenjeno prihvatljivima i danas je završni čin projekta Pokreni svoj posao.”

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

“Drago nam je da na ovaj način zajednički doprinosimo ekonomskom razvoju, vas kao pojedinaca, ali automatski sredini u kojoj živite, općini Prozor-Rama. Nadam se da ovo nije prva i posljednja aktivnost. Već imamo par predviđenih aktivnosti, mislim da ćemo i za druge skupine stanovnika imati mogućnost sudjelovanje kroz projekte sa Švicarskom kroz 2023. godinu. Naravno, u suradnji s općinskom upravom. Drago mi je da smo došli u ovu fazu neposrednog rezultata nečega u što smo uložili, pišući projekt pa zajedno s općinom i vama započeli obuku. Sad je važno nakon potpisivanja Ugovora da vam se nabavi oprema koju ste tražili kroz vaše poslovne planove”, kazao je korisnicima Tomo Majić, predsjednik udruženja “LiNK”.

  „Javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke…
U pripremi poslovnih planova posebnu ulogu imala je Agencija za lokalni razvoj općine Prozor-Rama

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Općina Prozor-Rama odlučila je jednako podijeliti cjelokupni fond za svih sedam korisnika i njihove biznise. Odabrani mali biznisi su: uređenje interijera, farma koka, uzgoj koza, usluge čišćenja, zrionica sira, krovopokrivanje i drugi građevinski radovi te autolimarija. Svaki poduzetnik će tako dobiti po 7.150,00 KM.

Kroz projekt je u Mostaru odabrano devet korisnika, a u Jablanici i Konjicu po osam

“Danas smo na završnom činu projekta koji provodi LiNK, udruženje za posao i poduzetništvo, kroz suradnju sa općinom Prozor-Rama. Zadovoljstvo je kad mi kao općina možemo pomoći onima koji pokušavaju uspjeti u svom malom biznisu. Vremena su teška, svima je teško poslovati tako da bih volio da svi ovi kojima dajemo potporu uspiju u svom poslu. Želim svima uspješan rad”, kazao je načelnik općine dr. Jozo Ivančević tijekom potpisivanja ugovora.

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Svi korisnici su prethodno prošli jednomjesečnu obuku “Pokreni svoj posao”, a sredinom prosinca su predstavili svoje ideje tročlanoj komisiji

Predavanja “Pokreni svoj posao” u studenom je otvorila predavačica Majda Mujanović Babović, licencirana trenerica ispred Međunarodne organizacije rada za metodologiju započinjanja i unapređenja poslovanja.

  Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

Kandidatima su se obratili i predstavnici “LiNK”-a, Udruženja za poduzetništvo i posao iz Mostara, gosp. Tomo Majić, predsjednik udruženja i Gabrijela Zekić, pravnica te Danijel Burečić ispred Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama.

dobitnici grant sredstava za pokretanje malih biznisa potpisali ugovore s udruženjem “link” i općinom prozor-rama

Udruženje LiNK Mostar i Općina Prozor-Rama provode obuke “Pokreni svoj posao” koji se provodi kroz projekt “LINK4StartUps” u okviru EU4BusinessRecoveri – COVID-19 Investment Response koji financiraju Europska unija, Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu sa GIZ i Međunarodnom organizacijom rada (MOR).

Započela obuka “Pokreni svoj posao”, stručno povjerenstvo će među 16 izabrati najbolje poslovne ideje

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi