back to top

Do konca veljače ZZO HNŽ vrši redovitu distribucije premije osiguranja

Do četvrtka, 29. veljače 2024. Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ završava s redovitom distribucijom premija za 2024. godinu.

Nabavom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 zdravstvene usluge.

Plaćanja participacije a samim tim i kupovine premije osiguranja oslobođene su sljedeće kategorije osiguranika:

  • djeca do navršene 18. godine života
  • dragovoljni darivatelji krvi koji su, zaključno s 31. prosinca 2023. godine, krv darivali deset i više puta te imaju najmanje jedno darivanje u 2023. godini
  • dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta, trajno su oslobođeni osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite.

Cijena premije osiguranja iznosi 20 KM po osiguranoj osobi.

Po završetku redovite distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti:

  • prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije
  • djeca koja u 2024. godini navršavaju 18 godina života i to najkasnije 30 dana od dana prijave na osiguranje odnosno najkasnije 30 dana od dana navršene 18-te godine života.Uplata premije osiguranja za 2024. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Nakon izvršene uplate premije osiguranja, osigurane osobe su dužne istu evidentirati u područnim uredima Zavoda ili kod radnika Zavoda koji su za vrijeme redovite distribucije smješteni u poštanskim uredima u Mostaru, Čitluku i Neumu.

Također, zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija osigurane osobe mogu podnijeti i putem web stanice Zavoda. 

Uplaćene premije za koje je zahtjev za evidentiranje poslat putem spomenute forme na web stranici Zavoda biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od jednog radnog dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na osobnu e-adresu.

Objava Do konca veljače ZZO HNŽ vrši redovitu distribucije premije osiguranja pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas