Dnevni izleti kroz Hercegovinu u sklopu projekta ‘SMART Heritage’

Kroz projekt ‘SMART Heritage’, čiji je opći cilj promocija, valorizacija i zaštita kulturne baštine na jadransko-jonskom području, a njegovo očekivano trajanje do kraja ove godine, osmišljeni su dnevni izleti kroz Hercegovinu preko ruta – “Stjepan tour”, “Katarina tour” i “Vlatko tour”.

Svaki pojedini izlet pomno je isplaniran s ciljem da u periodu od dvanaest sati posjetitelju ponudi raznovrstan sadržaj (posjeta kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima), ali da ga uputi i u eno-gastro ponudu tog mjesta te smještajne kapacitete u blizini, priopćili su organizatori te naveli kako su itinerari ovih izleta dostupni dvojezično, na stranici kosaca.ba, nedavno pokrenutoj u sklopu spomenutog projekta. 

Tako, primjerice, dnevni izlet pod nazivom “Stjepan tour” u središtu ima grad Ljubuški, njegove znamenitosti (Rimski vojni logor “Gračine”, Muzej na Humcu, Vodopad Kravica, Tvrđava hercega Stjepana Kosače), bogatu eno-gastro ponudu, ali i bitne informacije za ljubitelje aktivnog turizma.

Dnevni izlet koji u središtu ima grad Mostar nazvan je “Katarina tour”, a sastoji se od posjeta sljedećim lokalitetima: Stjepan-grad Blagaj, Vrelo rijeke Bune, Stari most, Stari grad Počitelj, Bunica Boating, Sportsko-avanturistički park Fortica).

Općina Stolac i Grad Čapljina obuhvaćeni su jednodnevnim izletom – “Vlatko tour” koji nudi posjete lokalitetima: Stari grad Vidoški, Nekropola stećaka Radimlja, Helenistička utvrda Daorson, Nekropola stećaka Boljuni. Od sportsko-avanturističke ponude uključeni su Konjički klub Vranac i Adventure Trebižat. Uz to, i ova ruta uključuje ponude za restorane i smještajne kapacitete.

Osim dnevnih izleta, na multimedijalnoj stranici kosaca.ba moguće je pronaći mapu lokaliteta uključenih u projekt SMART Heritage, informacije o kulturno povijesnoj baštini koju je ostavila obitelj Kosača, kao i druge objekte od turističkog interesa na hercegovačkom području.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas