More
  VijestiDnevni izleti kroz Hercegovinu u sklopu projekta 'SMART Heritage'

  Dnevni izleti kroz Hercegovinu u sklopu projekta ‘SMART Heritage’

  Kroz projekt ‘SMART Heritage’, čiji je opći cilj promocija, valorizacija i zaštita kulturne baštine na jadransko-jonskom području, a njegovo očekivano trajanje do kraja ove godine, osmišljeni su dnevni izleti kroz Hercegovinu preko ruta – “Stjepan tour”, “Katarina tour” i “Vlatko tour”.

  Svaki pojedini izlet pomno je isplaniran s ciljem da u periodu od dvanaest sati posjetitelju ponudi raznovrstan sadržaj (posjeta kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima), ali da ga uputi i u eno-gastro ponudu tog mjesta te smještajne kapacitete u blizini, priopćili su organizatori te naveli kako su itinerari ovih izleta dostupni dvojezično, na stranici kosaca.ba, nedavno pokrenutoj u sklopu spomenutog projekta. 

  Tako, primjerice, dnevni izlet pod nazivom “Stjepan tour” u središtu ima grad Ljubuški, njegove znamenitosti (Rimski vojni logor “Gračine”, Muzej na Humcu, Vodopad Kravica, Tvrđava hercega Stjepana Kosače), bogatu eno-gastro ponudu, ali i bitne informacije za ljubitelje aktivnog turizma.

  Dnevni izlet koji u središtu ima grad Mostar nazvan je “Katarina tour”, a sastoji se od posjeta sljedećim lokalitetima: Stjepan-grad Blagaj, Vrelo rijeke Bune, Stari most, Stari grad Počitelj, Bunica Boating, Sportsko-avanturistički park Fortica).

  Općina Stolac i Grad Čapljina obuhvaćeni su jednodnevnim izletom – “Vlatko tour” koji nudi posjete lokalitetima: Stari grad Vidoški, Nekropola stećaka Radimlja, Helenistička utvrda Daorson, Nekropola stećaka Boljuni. Od sportsko-avanturističke ponude uključeni su Konjički klub Vranac i Adventure Trebižat. Uz to, i ova ruta uključuje ponude za restorane i smještajne kapacitete.

  Osim dnevnih izleta, na multimedijalnoj stranici kosaca.ba moguće je pronaći mapu lokaliteta uključenih u projekt SMART Heritage, informacije o kulturno povijesnoj baštini koju je ostavila obitelj Kosača, kao i druge objekte od turističkog interesa na hercegovačkom području.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img