back to top

Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

U Dječjem vrtiću Ljubuški uspješno je završila aktivnost projekta “Istraživanje kvalitete zraka u vrtićima“ koji je provodio Zavod za javno zdravstvo FBiH u suradnji s UNICEF-om BiH.  Jučer su nas u Dječjem vrtiću Ljubuški  ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH posjetile dr. Aida Vilić Švraka i dr. Aida Filipović Hadžiomeragić koje su nam prezentirali rezultati i  udijelile certifikat o aktivnom sudjelovanju u kampanji za unapređenje prehrane djece i obilježavanju Dana cjelovitih žitarica 2023. godine.

Jučer su nas u Dječjem vrtiću Ljubuški  ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH posjetile dr. Aida Vilić Švraka i dr. Aida Filipović Hadžiomeragić koje su nam prezentirali rezultati i  udijelile certifikat o aktivnom sudjelovanju u kampanji za unapređenje prehrane djece i obilježavanju Dana cjelovitih žitarica 2023. godine.

Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

Kvaliteta zraka zadovoljavajuća

U ustanovi su provedene aktivnosti mjerenja kvalitete zraka u zatvorenim prostorima i analiza kvalitete dječjih obroka u vrtiću. Cilj je bio stjecanje uvida u kvalitetu zraka zatvorenog prostora u vrtiću, a služit će kao osnova za donošenje i provođenje relevantnih preventivnih mjera i podizanje stupnja znanja odgajatelja i drugih djelatnika, roditelja i djece, kao i šire vrtićke zajednice o značaju čistog zraka u zaštiti od respiratornih oboljenja. Provedeno je mjerenje kvalitete zraka u prostorijama mobilnim mjernim aparatima, te je ustanovljeno kako je kvaliteta zraka zadovoljavajuća, u okviru referentnih vrijednosti za dobru kvalitetu zraka.

dječji vrtić ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece
Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

Obroci zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece

Tijekom projekta provedena je analiza energetske vrijednosti i kvalitete obroka koji se poslužuju djeci u našem vrtiću.  Uzorci hrane su prikupljeni i analizirani u laboratoriju radi određivanja energetske vrijednosti i kvalitete te je te smo dobili rezultate kako obroci u Dječjem vrtiću Ljubuški zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece.  

Projektom se i promovirala konzumacije cjelovitih žitarica povodom Dana cjelovitih žitarica,  te je održana  i  radionica za odgajatelje vezana za ispitivanje kvaliteta zraka.

dječji vrtić ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece
Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

Kažimo i to, kako je u Dječjem vrtiću Ljubuški  prije par godina u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, Federalnim ministarstvom zdravlja te Zavodom za javno zdravstvo FBiH uspješno proveo projekt “Zdravo jedi, zdravo rasti” koji je bio usmjeren na unapređenje zdravlja djece predškolskog uzrasta i zahvaljujući kojem je vrtić ispunio kriterije i dobio certifikata Svjetske zdravstvene organizacije u smislu zdrave ishrane, a ovaj projekt je samo potvrda da smo nastavili dobro raditi u vrtiću i kvalitetu držimo na visokoj razini, priopćeno je iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Radio Ljubuški

Objava Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Popularno danas