back to top

Direktorica Helena Lončar predstavila programe Federalnog zavoda za zapošljavanje

Gospođa Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje, posjetila je danas Čitluk te je prilikom boravka u Čitluku posjetila ured Službe za zapošljavanje HNŽ – ispostava Čitluk i Općinu Čitluk. Čitlučki ured Službe za zapošljavanje direktorica Lončar posjetila je budući da je jedna od dvije pilot lokacije odabrane za provedbu projekta Garancija za mlade, dok se nakon toga u Općini Čitluk susrela s načelnikom Marinom Radišićem.

Na sastanku u Općini Čitluk načelnik Radišić i direktorica Lončar razgovarali su o aktualnim programima aktivnih politika Federalnog zavoda za zapošljavanje, zajedničkoj suradnji i ostalim zanimljivostima.

Naši programi su usvojeni na Upravnom odboru u utorak i svi su objavljeni na web portalu. Tri programa su već dostupna za apliciranje, to su oni programi koji idu izravno prema Federalnom zavodu za zapošljavanje. Dva programa idu putem online programa i radimo pripreme za puštanje tih programa. Praksa je do sada bila da to bude do kraja trećeg mjeseca te planiramo i ove godine na isti način postupiti. Ukoliko bude promjena u samoj dinamici puštanja programa svakako će javnost biti blagovremeno obavještena, a mi i po programu redovno moramo informirati javnost najmanje deset dana prije puštanja poziva – kazala je Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Direktorica Lončar naglasila je kako su već dostupni za apliciranje:
Program “Obuka za tržište rada 2024.”
Program sufinanciranja samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2024
Program “Obuka i rad kod poznatog poslodavca 2024.”

Navedeni programi namijenjeni su nezaposlenim osobama, ali isto tako i realnom sektoru koji koristi programe, za što je potrebno biti registriran.

Bitno je znati da je sada vrijeme da se registriraju svi oni koji žele aplicirati prema našim pozivima za programe. Ako se radi o poslodavcima koji su registrirani, ne moraju se ponovno registrirati, osim u slučaju ako su mijenjali određene podatke. Fizičke osobe se također trebaju registrirati, ako se nisu registrirale. Vrijeme je za to. Na našem portalu postoji obrazloženje na koji način se vrši registracija s obzirom da deset dana prije puštanja programa se više nije moguće registrirati te onaj tko nije odradio registraciju ne može pristupiti pozivima – zaključila je direktorica Lončar.

Više o tri nova programa Federalnog zavoda za zapošljavanje na koje je već sada moguće aplicirati više možete doznati u nastavku:

Program “Obuka za tržište rada 2024”

Program sufinanciranja samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2024

Program “Obuka i rad kod poznatog poslodavca 2024.”

The post Direktorica Helena Lončar predstavila programe Federalnog zavoda za zapošljavanje appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas