Direktor Zračne luke Mostar najavio čarter letove iz Poljske, Italije i Jordana

S dolaskom nove turističke sezone dogovoreni su redoviti sezonski letovi za Düsseldorf, a uskoro bi trebale započeti i charter operacije iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Opstanak i razvoj Međunarodne zračne luke Mostar jedan je od ključnih faktora za oporavak, odnosno revitalizaciju gospodarstva, povećanje investicija, a time i poboljšanje kvalitete života – kazao je u izjavi za Fenu Ivan Ljubić, ravnatelj međunarodne zračne luke Mostar.

– Potencijal tržišta nedvojbeno postoji te s radošću iščekujemo uspostavu ‘zračnog mosta’ koji će uz niske cijene karata vratiti ‘stare’ turiste, ali privući i nove, te omogućiti svim žiteljima, našim građanima i široj društvenoj zajednici jeftine karte, odnosno letove na više destinacija u Europi – istaknuo je on govoreći o sastanku u Budimpešti s predsjednikom Wizz Air Group Robertom Careyem gdje je dogovoren nastavak kontinuiranog rada na otvaranju linija iz Mostara.

Novi letovi i LCC model poslovanja

S dolaskom nove turističke sezone dogovoreni su redoviti sezonski letovi za Düsseldorf, a uskoro bi trebale započeti i charter operacije iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Letovi Dusseldorf – Mostar trebali bi se provoditi od 30. lipnja do 28. kolovoza ove godine, a čarter letovi iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. srpnja do 3. rujna, letovi iz Amanna (Jordan) od 3. svibnja do 1. rujna, te letovi na relaciji Katowice – Mostar od 21. lipnja do 30. rujna.

– Imamo još mnogo upita, ali ne i konfirmacija iz ostalih gradova odnosno destinacija iz Italije, Španjolske, Irske te očekujemo uspješnu sezonu i oporavak Zračne luke Mostar – naglasio je Ljubić.
Navodi kako je prvi korak za oporavak poslovanja mostarske zračne luke oživljavanje dosadašnjeg tržišta odnosno čarter letova vezanih za Međugorje i vjerski turizam.

Drugi je dugoročni korak, kako kaže, provođenje modela poslovanja koji funkcionira i koji je već dokazan u Europi, regiji ali i kod nas. Riječ je o Low cost carrier, odnosno niskobudžetnom prijevozniku (LCC) i operativnom modelu poslovanja koji je orijentiran na manje regionalne zračne luke, a koje na taj način postaju prepoznatljive u svijetu čime im se iskorištenost znatno povećava.

LCC su najveći zračni prijevoznici u Europi, a kako ističe Ljubić, dokazali su da ljudi putuju i otkrivaju nova odredišta ukoliko su cijene tih putovanja dovoljno niske.

– Iskustva u regiji govore da je LCC model jedinstven i originalan karakter usluga koje pruža i da su to kompanije koje imaju potencijal ‘targetirati’ veliki broj turista u cilju promocije turističkih i poslovnih potencijala regije. Nadamo se da na taj način produžujemo sezonu, pa da će u skoroj budućnosti biti potencijala eventualno i za cijelu sezonu – naglasio je on.

Dodaje da je kroz model poslovanja LCC-a moguće, kroz izravne i neizravne prihode lokalne zajednice koje ostvari od dolazaka putnika, financirati zračnu luku i/ili subvencionirati letove.

– Vjerujemo da je ekonomski utjecaj od inozemnih turista i poslovnih putovanja glavni čimbenik ekonomskog razvoja. Multiplikatori prihoda lokalne zajednice u koju dolaze inozemni turisti su nevjerojatni te vjerujemo da će pokrenuti revitalizaciju zračne luke, turističkog sektora i gospodarstva općenito – ustvrdio je ravnatelj Zračne luke Mostar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas