Direktor NUBBiH posjetio biblioteke u Mostaru, Bileći, Trebinju

-

Direktor Nacionalne i univertitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH) Ismet Ovčina je u  okviru opće saradnje i redovnih radnih posjeta bibliotekama u Bosni i Hercegovini 27. i 28. maja, posjetio  Narodnu biblioteku Mostar, Narodnu biblioteku Trebinje i Narodnu biblioteku Bileća, gdje je razgovarao sa direktorima tih biblioteka, saopćeno je iz NUBBiH.

U Mostaru se susreo sa direktorom Narodne biblioteke Mostar  Rasimom Prgudom,  u Trebinju ga je dočekala direktorica Milosava Supić Vuković, dok se u Bileći sastao sa direktoricom Biblioteke Irenom Dunđer. Također je razgovarao i sa direktorom Narodne biblioteke Nevesinje Sinišom Kilibardom.

Razgovarano je o oblicima daljnje saradnje, naročito na obnavljanju  knjižnog fonda stručnom i naučnom literaturom.

 Razgovarano je i o aktuelnim temama u vezi  redovnog funkcioniranja biblioteka, pitanjima vezanim za unapređenje rada i profesionalne saradnje, kao i o mogućoj zajedničkoj realizaciji projekata u oblasti bibliotekarstva.

Ovčina je uručio paket knjiga, dar Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine svim pomenutim bibliotekama, među kojima je i nekoliko naslova iz bogate izdavačke produkcije Biblioteke.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti