Digitalizacija kino dvorana: 13 bh. općina s novim projektorima i opremom, među njima i Livno

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo krenuo je u realizaciju kapitalnog projekta digitalizacije dvorana u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH.

Shodno tome, Fondacija za kinematografiju Sarajevo je u prosincu 2022. godine objavila tender za nabavku kino projektora i ostale opreme za kino projekcije za potrebe 13 korisnika/općina koji su odabrani putem Javnog poziva Fondacije za kinematografiju Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Novu kino opremu će dobiti kino sale u Novom Travniku, Gradačcu, Kiseljaku, Žepču, Tešnju, Posušju, Livnu, Brezi, Tomislavgradu, Goraždu, Cazinu, Bugojnu i Ilijašu.

Nabavka je podijeljena na 13 lotova u ukupnoj vrijednosti od gotovo dva milijuna KM.

Ponuđač za svaki lot može dostaviti samo jednu ponudu. U slučaju da ponuđač preda ili učestvuje sa više ponuda, npr. samostalno i u okviru grupe ponuđača za isti lot, sve njegove ponude za taj lot bit će odbačene.

Također, ponuđač mora biti ovlašteni distributer za kino projektor naveden u ponudi i da posjeduje servis/servisnu mrežu u Bosni i Hercegovini.

Javno otvaranje ponuda će se održati 16. siječnja 2023. godine u 16:00 sati.

Po odabiru najboljih ponuđača po svim LOT-ovima tendera Fondacija za kinematografiju Sarajevo će sa svima potpisati ugovore i krenuti u finalnu fazu nabavke i instalacije opreme kako bi do kraja prve polovice 2023. godine krenulo prikazivanje u svim kino dvoranama u Federaciji BiH koje su prijavljene na natječaju za distribuciju i prikazivanje u 2022. godini.
Finaliziranjem ovog projekta fundamentalno će biti riješen problem kvalitetnog plasmana BH i regionalnih filmskih naslova pred domaćom publikom koja je i njihova primarna ciljna skupina i stvorena kvalitetna mreža neovisnih kino prikazivača u Federaciji BiH.

  Livno će sufinancirati prvu nekretninu za mlade

“Fondacija će u suradnji sa lokalnim zajednicama u prvoj polovini 2023. godine digitalizirati kino dvorane u gradovima i općinama u Federaciji BiH i na taj način pružiti puno većem dijelu stanovnika da u isto vrijeme kad i u velikim centrima Bosne i Hercegovine i Balkana mogućnost da pogledaju sva velika bh. i regionalna filmska ostvarenja kao i aktualne filmske naslove iz europske i svjetske produkcije“, navode iz Fondacije.

Za kapitalni projekt digitalizacije kino dvorana u lokalnim zajednicama Vlada FBiH je alocirala inicijalni fond od 500.000 KM. Odlukom po natječaju sredinom kolovoza prošle godine je podržano upravo ovih 13 lokalnih zajednica sa projektima digitalizacije i modernizacije kino dvorana.

U ovoj godini Fondacija za kinematografiju Sarajevo planira nastaviti projekt digitalizacije u svim zainteresiranim zajednicama Federacije BiH, dok sve zainteresirane lokalne zajednice ne budu imale opremljene kino dvorane.

Izvor: Akta.ba

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi