back to top

Darivatelji krvi u ŽZH konačno mogu imati iskaznice na hrvatskom jeziku

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke zaprimio je nove iskaznice dobrovoljnih darivatelja krvi na hrvatskom jeziku.

Svi zainteresirani dobrovoljni darivatelji krvi s područja ŽZH koji posjeduju važeću iskaznicu moći će ju besplatno zamijeniti za novu iskaznicu na hrvatskom jeziku, a sve što trebaju je posjetiti Transfuzijski centar SKB- Mostar svakim radnim danom od 7:30 do 14:30 sati, s obzirom da su liječnici jedini ovlašteni izvršiti prijepis ranijih darivanja krvi.

Crveni križ ŽZH je još u srpnju 2021. godine uputio zahtjev za izradom iskaznica dobrovoljnog darivatelja krvi na hrvatskom jeziku prema Crvenom križu Federacije BiH koji je taj zahtjev prihvatio tek početkom 2024. godine.

Zahvaljujemo se našim herojima – dobrovoljnim darivateljima krvi na svakoj kapi krvi kojom spašavaju živote svih nas koji kada je najteže nadu polažemo u djelatnike Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i njenog Transfuzijskog centra. Posebnu zahvalu dugujemo za 623 dobrovoljna darivatelja s područja naše Županije koji su krv dali više od 10 puta, od kojih je 85, s pravom kažemo heroja društva, krv dalo više od 30 puta.

Hvala im također i na iskazanoj želji da iskaznice dobrovoljnog darivatelja krvi koje s ponosom nose budu na hrvatskom jeziku, navode iz Crvenog križa ŽZH.

Post Darivatelji krvi u ŽZH konačno mogu imati iskaznice na hrvatskom jeziku je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas