Danas se završava 46. Festival autorske poetike

-

Festival autorske poetike. Posljednjeg dana festivalska publika moći će pogledati na MEMORIJALNOJ SCENI 2532 sa početkom u 18,00 sati proces rada Dječjeg dramskog studija Mostarskog teatra mladih na predstavi „LEGENDA O RIJECI NERETVI“.

Ova prezentacija biti će zanimljiva jer podrazumijeva zajedničku kreativnu igru publike najmlađim    eMTeeM-ovcima.Poslije toga u Narodnom pozorištu Mostar sa početkom u 20,00 sati publika će moći uživati u koprodukcijskoj predstavi Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene Male stvari Trebinje. Komedija po tekstu Tode Nikoletića „SIROMAŠNI ROMEO“ i u režiji Željka Miloševića prava je poslastica.

Time završava glavni program ovogodišnjeg festivala. Dok žiri u sastavu mr. sci. Elvira Mezit Šehović, Benjamin Konjicija i Sabahudin Gluhović bude radio na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 21,30 sati Mostarski teatar mladih održaće otvorenu probu novog projekta radnog naziva „ROMSKA BAJKA“.

Radi se o dramatizaciji Romskih legendi koju je napravila Ljubica Ostojić. Nakon toga žiri će saopštiti svoju odluku i 46. Festival će biti zatvoren.

spot_img

Mostar vijesti