back to top

Dan žalosti u Tuzli zbog stravičnog ubistva Amele Čičkušić i njenog dvoje djece

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, zbog tragičnog događaja i gubitka života naših sugrađana Amele Čičkušić i njenih dvoje maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č.(2).

Dan žalosti bit će obilježen danas spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli.

U skladu s Danom žalosti, na javnim mjestima neće biti organiziranih programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, glazba neće biti puštena u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

– Svi mediji s područja grada Tuzle moraju prilagoditi svoje programski sadržaj Danu žalosti i izbjegavati emitiranje materijala koji bi mogao narušiti solidarnost i suosjećanje s obitelji i prijateljima naših tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić, izražava najdublje saučešće obitelji, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njenih dvoje maloljetne djece A.Č.(9) i A.Č.(2) – stoji u saopćenju.

Podsjetimo, Amelu i njeno dvoje djece svirepo je ubio njen suprug Mujaga Čičkušić, prije nego što je počinio samoubistvo.

Objava U Tuzli Dan žalosti zbog stravičnog ubojstva Amele Čičkušić i njenih djece pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Mostarski.info )

Popularno danas