back to top

Dan hrvatske knjige u OŠ fra Mijo Čuić

Danas su naši učenici svojom zanimljivom izvedbom u prigodi obilježavanja Dana hrvatske knjige oživjeli likove: Zoranićeve vile Zorice (Sara Andrić), Horvatićeve Katarine Kosače (Anđela Šteko) i Jele Tomić – Mijatove sestre (Gabriela Banović). Njihov nastup praćen je glazbenim točkama: Vilo moja (Petar Ćurić na gitari), Cesarica (Gabrijela i Mihaela Musić) i Koja gora, Ivo (Ivan i Pere Tomić), a sve su to budnima okom popratile učenici, nastavnici i četiri spisateljice, naše gošće, koje su svojom nazočnošću uveličale ovaj dan: Radica
Leko, Miljenka Koštro, Ivana Ćurić i Iva Bagarić.

Književno stvaralaštvo dviju spisateljica iz susjedne županije na zanimljiv način predstavile su naše spisateljice Ivana i Iva, a onda su Miljenka i Radica u interakciji s učenicima progovorile o svom književnom radu, motivaciji za književno stvaralaštvo i utjecaju tradicije na njihov književni izraz. Voditeljica programa bila je učenica Maja Ćurčić, a navedene književne likove zorno su svojim crtežima prikazali brat i sestra Ivana i Žarko Pleć, učenici iznimna likovnog dara, sa svojom nastavnicom Boženom Radoš Jukić. Hvala našim dragim gošćama – spisateljicama Radici Leko i Miljenki Koštro, kao i našim kolegicama – spisateljicama Ivani Ćurić i Ivi Bagarić, a i našim vrijednim učenicima.
Osim brišničku školu Radica i Miljenka su danas posjetile i središnju školu gdje su s učenicima odradile zanimljivu i kreativnu književnu radionicu. Pitanja nije nedostajalo pa sve upućuje na potrebu za češćim književnim susretima koji nas oplemenjuju i obrazuju.

Osnovna škola fra Mijo Čuić

Objava Dan hrvatske knjige u OŠ fra Mijo Čuić pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas