back to top

Dalić: Imao sam velike ponude, nakon Eura su me napadali. Sahranio sam oca i na klupi bio nespreman

21.03.2022., Zagreb – Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic odrzao je konferenciju za medije u Hotelu DoubleTree by Hilton. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji nas je vodio do odličja na posljednja dva svjetska prvenstva, u petak je gostovao na korizmenoj tribini u Mariji Bistrici, koju je organizirao tamošnji ogranak Matice hrvatske.

 

Tema je bila ‘Promicanje izvrsnosti, zajedništva i domoljublja’. Dalić je otkrio kako su ga nakon Mundijala u Kataru savjetovali da ode iz reprezentacije za boljom ponudom i govorio o teškim trenucima u privatnom životu, poput smrti oca.

ću uvijek ponavljati da sam vjernik, Hrvat, katolik i to govorim iz srca. Dok god mogu ću davati zahvalnost našim braniteljima! Koga da se sramim u svojoj Hrvatskoj to reći? Nema toga koji će mi to zabraniti – kazao je Dalić.

 

Pričao je o smrti oca, nakon koje smo izgubili od Austrije.

 

– Zadnjih 23 utakmice Hrvatska je poražena samo dvaput, ali ti porazi zaista su teški. Poraz od Austrije u Osijeku bio je težak. Dva dana nakon što sam sahranio oca, sjeo sam na klupu, potpuno nespreman. Izgubili smo 3-0. Ne mogu opisati koliko je to bilo teško. Navijači zvižde. Činilo se kao potop. No, čovjek, unatoč tim teškim trenutcima mora se izdignuti i ne pokleknuti. Nakon te utakmice izdigli smo se jer mi je dragi Bog dao snage da se vratim! Porazi te vode na dno, i mnogi se ne uspiju izdići, ne samo u sportskom smislu, već i u životu, ali treba naći snage i izdići se iznad toga. Nikad ne odustati. Nakon toga imali smo 22 utakmice bez poraza. Nismo se predali i uz Božju pomoć i molitvu mi smo se podigli. Nikad ne odustati, nikada ne predati jer uvijek netko želi da ti odustaneš – zaključio je Dalić.

livnovine.com

Popularno danas