Crni vikend na cestama Hercegovačko-neretvanskog kantona

-

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona tokom vikenda registrovano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dvije su zadobile teže, a četiri lakše tjelesne povrede, dok je jedna osoba zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Policijska uprava Konjic obavještena je u nedjelju oko 16 sati da je na planini Zec jedan džip sletio s puta u kojem su povrijeđene dvije osobe te da povrijeđene voze prema selu Jasenik gdje treba da dođe Hitna pomoć. U 16.50 sati Hitna pomoć je u mjestu Parsovići preuzela povrijeđene, a tom prilikom je konstatovano da je H.A.(1973.) iz Konjica smrtno stradao, dok je drugi povrijeđeni K.H.(1964.) iz Konjica prebačen u bolnicu Konjic gdje je od zadobivenih povreda preminuo.

Na planini Zec izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je H.A. upravljao vozilom “Jeep” te da je došlo do prevrtanja i ispadanja iz vozila vozača i suvozača koje su svjedoci događaja prebacili prema mjestu gdje ih je dočekala Hitna pomoć.

U nedjelju u 12,05 sati u mjestu Nakovanj u Općini Čapljina dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali I.Š.(1989.) iz Počitelj brda s vozilom “Fiat Punto“ i V.J.(1972.) iz Bobanovog sela s vozilom “BMW X6“. Teške tjelesne povrede zadobio je vozač I.Š. dok je povrede neutvrđenog stepena zadobila suvozačica u vozilu “BMW X6” V.J.(1972). Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat tužilac.

Sinoć u 20.45 sati u mjestu Bivolje polje u Općini Čapljina dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali A.B.(2001.) iz Višića s motociklom “Suzuki” i N.Đ.(1971.) s Bivoljeg brda s poljoprivrednom mašinom traktor. Teške tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla koji je vozilom Hitne pomoći prebačen na CUM Mostar. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti