Coca-Cola potvrdila da povlači dio svojih proizvoda

Novi slučajevi trovanja nakon konzumacije bezalkoholnih pića.

Nakon prvog slučaja u Rijeci, još je nekoliko novih u Zagrebu i jedan u Varaždinu. Ministar zdravstva Vili Beroš poručuje da je zdravstveni sustav spreman na ovakve situacije i nema mjesta panici, ali treba biti na oprezu.

Članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, u cilju zaštite zdravlja kupaca samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sva bezalkoholna pića proizvođača Coca-Cola, javlja HRT.

– Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju, priopćili su iz Fortenova grupe.

Coca-cola je potvrdila u srijedu da prema rješenju Državnog inspektorata privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

Prema usmenom rješenju Državnog inspektorata, privremeno povlačimo jednu seriju gaziranog pića Coca-Cola Original Taste od 500 ml u plastičnoj ambalaži, proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024., stoji u priopćenju iz kompanije Coca-Cola Hrvatska.

Iako, kako napominju, njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također su donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage.

Riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja 2023. s rokom trajanja do veljače 2024. i 22. lipnja 2023. s rokom trajanja do ožujka 2024..

– Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače, stoji u priopćenju iz Coca-cole Hrvatska u kojem napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje, prenosi HRT.

Objava Coca-Cola potvrdila da povlači dio svojih proizvoda pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas