back to top

Čapljinski HGSS čistio dionicu staze Camino Dubrovnik – Međugorje

Lijep i sunčan zimski dan, članovi i simpatizeri HPD Brotnjo, HGSS Čitluk i HGSS Čapljina su iskoristili kako bi očistili dionicu staze Camino Dubrovnik – Međugorje na području općine Čapljina u dužini od dva kilometra.

Četrdesetak sudionika ove akcije je uz puno zajedničkog rada i truda nastavilo sa radom na petoj etapi navedene staze koja prolazi kroz selo Kolonjaj, nekadašnji centar ilirskih naselja u dolini Neretve, čije sada nažalost napuštene kuće i suhozidi, odišu tradicijom i poviješću, nekropola stećaka kao i Ćirina pruga su neposrednoj blizini ove dionice.

Dionica koja je danas očišćena je stari seoski put koji pruža pogled na Svitavsko jezero i park prirode Hutovo blato, put kojim su nekad svakodnevno pješačili ljudi iz okolnih sela je dosta zarastao u šikaru i obrastao raznim raslinjem ali to nije obeshrabrilo sudionike današnje akcije, zajedničkim radom uz pjesmu i smijeh za par sati put je dobio svoje nekadašnje obrise te će nakon označavanja biti spreman za prve hodočasnike.

Camino Dubrovnik – Međugorje službeno postao dio europske mreže puteva sv. Jakova

Nakon završetka čišćenja uslijedilo je druženje uz piće i topli grah koji je za sudionike spremio Masterchef Miro Kordić, inače član HGSS Čitluk Međugorje.

Uskoro slijedi nastavak čišćenja staza koje prolaze kroz Hercegovinu s krajnjim ciljem u Međugorju, o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Objava Čapljinski HGSS čistio dionicu staze Camino Dubrovnik – Međugorje pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas