Č.s. Marina Ivanković na susretu s framašima

Kada govorimo o pozivu obično mislimo da svećenički poziv. Malo pažnje posvećujemo našim časnim sestrama. Malo nas zapravo zna o njima uopće, koji tu sve redovi postoje, da postoje seminari za djevojke koje žele ući u sestrinstvo…
Preksinoć na našem susretu gost predavač ili bolje reći predavačica bila je naša sestra Marina Ivanković. Ona je iz Međugorja u blizini Podbrda. Trenutno je kod nas na župi i uz mnoge druge obaveze vodi dječji crkveni zbor. Na susretu nam je pričala o svom pozivu.
Zanimljiva činjenica je da je baš ona jedna od prvih osoba koja je saznala za ukazanje Blažene djevice Marije na Podbrdu. Ona nije mogla objasniti razlog zašto su te cure koje su vidjele Gospu došle baš k njoj, to zna samo Bog. Svoj poziv osjetila je dok je radila u općini u Čitluku. Nije odmah znala o čemu se radi, no znala je da mora otići negdje. Odlučila je da će zamoliti neku od vidjelica da pita Gospu što treba učiniti. Baš te večeri kada se vraćala s posla srela je jednu od vidjelica, obratila joj se i vidjelica joj je rekla da samo dođe te večeri na viđenje.
Otišla je na to viđenje i bilo ih je 3. Molili su da Gospa dođe i nakon nekog vremena je došla. Sestra ju nije niti vidjela niti čula. Ali zanimljivo je to što su 2 dvije osobe krenule moliti Oče naš i Slava Ocu, bez Zdravo Marijo. Saznala je poslje da je to bilo jer je Gospa molila s njima. Nakon Gospina odlaska zanimalo ju je što je Gospa rekla. Rekli su joj da joj Gospa poručuje da je slijedi i da će biti sretna. Ona je tada znala da treba ići u samostan. Odlučila se za red Školskih sestri franjevki.
Godinu dana nakon tog događaja odlazi u samostan na Bilom Polju i od tada pa sve do sada je bila na mnogim župama. Rekla je da joj je do sada bilo najljepše u župi u Posušju zbog vremena koje je tamo provela (12 godina) , ali mi se nadamo da ćemo ju uskoro osvojiti.
Frama Tomislavgrad

Objava Č.s. Marina Ivanković na susretu s framašima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas