back to top

BiH: Traži se tvrtka za tiskanje glasačkih listića

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine raspisalo je nabavku za usluge tiskanja i pakiranja glasačkih listića za provođenje Lokalnih izbora 2024. godine.

Procijenjena vrijednost javne nabavke za okvirni sporazum je 1.282.000 KM bez PDV-a, odnosno 1.500.000 KM s PDV-om.

Predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma sa jednim gospodarskim subjektom na razdoblje do dvije godine.

Izbori koji će se održati u listopadu 2024. godine, prema postojećim zakonskim odredbama raspisuju se za sljedeće organe vlasti u Bosni i Hercegovini:

  • 64 općinska vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine
  •  56 skupština općina u Republici Srpskoj
  • 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini
  •  14 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine
  •  7 skupština gradova u Republici Srpskoj
  • 22 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini
  •  Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (jedna izborna jedinica)
  •  Izbori za izbor vijećnika u Vijeće Grada Mostara.

Ukupan broj birača koji su upisani u izvod iz privremenog Središnjeg biračkog popisa za izbore 2024. godine, iznosi približno 3.390.000 birača.

Svaki birač će dobiti dva različita tipa glasačkog listića. Procjena broja glasačkih listića se bazira na konačnom broju birača upisanih u Izvod iz Središnjeg biračkog popisa koji će glasati na predstojećim izborima.

U predmet nabavke je predviđena izrada i nabavka papira s posebnom zaštitom, 80 gramskog papira s novim vodenim žigom (kontinuirani vodeni žig ).

Na osnovu prethodno navedenih podatka, procijenjena ukupno potrebna količina glasačkih listića iznosi približno 6.780.000 komada glasačkih listića različitih formata, dok je procijenjena okvirna količina papira približno 77 tona, koliko je nabavljeno za provođenje posljednjih Lokalnih izbora 2020. godine.

Za tiskanje glasačkih listića za prijevremene izbore tijekom trajanja okvirnog sporazuma neće odabrani dobavljač nabavljati od proizvođača papira nego će preuzeti iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine koja raspolaže dovoljnom količinom papira sa zaštitom.

Svi dobavljači će biti obavezni dati ponudu cijene za 80 gramski papir u Obrascu za cijenu. Obaveza dobavljača je da u svojim ponudama navedu detaljne podatke o proizvodnji papira, kao i sve detalje oko načina, uvjeta i vremena isporuke papira za potrebe tiskanja glasačkih listića.

 

Objava BiH: Traži se tvrtka za tiskanje glasačkih listića pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas