Besplatne komercijalne parking karte za sve darivatelje krvi s područja Mostara

V.d. direktora Javnog poduzeća Mostar Parking Ivan Barbarić sastao se u ponedjeljak u Mostaru s pročelnicom Transfuzijskog centra SKB-a Mostar Jadrankom Knežević  i šeficom Službe za transfuziologiju bolnice Dr. Safet Mujić Zerinom Zagorčić.

Tom prigodom razgovaralo se o mogućnosti besplatne komercijalne parking karte za građane Mostara koji su krv darovali više od 30 puta i najmanje jednom u prethodnoj godini, ali i općenitoj važnosti darivanja kapljica koje život znače.

Direktor Ivan Barbarić je naglasio kako mu je posebno drago da JP Mostar Parking može biti kotačić u poticaju građana Mostara da daruju krv prvenstveno radi zdravlja i pomoći drugima te da besplatna komercijalna karta sigurno može biti dodatni motiv. Najavio je kako će i djelatnici JP Mostar Parking uskoro dobrovoljno darovati krv.

Tijekom razgovora Knežević je istaknula kako je obveza svakog čovjeka koji može darivati krv, a to su zdravi ljudi od 18 do 65 godine, da to učini kako bi se pomoglo bolesnicima.

“Posebno me veseli inicijativa direktora Barbarića da besplatnim parking kartama potaknemo ljude na darivanje krvi. Ovo bi trebao biti uzor svima ostalima na iste ideje, jer obično mi kucamo na vrata drugih, a ovdje je JP Mostar Parking pokucao na naša vrata samoinicijativno, što je zaista veoma pohvalno”, kazala je Knežević.

Iz JP Mostar Parking se nadaju kako će se ovim putem odvažiti, svi oni koji mogu i žele dati krv, da to i učine. Muškarci mogu na klasični način dati krv četiri puta godišnje s razmakom između davanja od tri mjeseca, a žene tri puta godišnje s razmakom između davanja od  četiri mjeseca, priopćeno je iz JP Mostar Parking.

“Doza krvi spašava život i svaka inicijativa da se motiviraju darovatelji je velika”, zaključila je Zagorčić.

federalna.ba/Fena

Popularno danas