VijestiBarbarić: Naplata parkinga u Mostaru neće krenuti 1. novembra

  Barbarić: Naplata parkinga u Mostaru neće krenuti 1. novembra

  Novi direktor poduzeća Mostar parking Ivan Barbarić kazao je kako naplata parkiranja u Mostaru neće krenuti 1. novembra kako su najavili neki mediji.

  – Naplata parkinga u Mostaru definitivno neće krenuti 1. novembra. Proteklih dana sam jasno komunicirao da naplata parkinga neće krenuti dok se ne ispune svi tehnički preduvjeti za to – kazao je Barbarić u izjavi za Fenu, dodavši kako će građani na vrijeme biti obaviješteni o početku naplate parkiranja.

  Podcrtao je kako je u idućem razdoblju najvažnija jasna komunikacija prema građanima. Po njegovim riječima, sljedećih dana građani će na svojim automobilima zateći set informativnih materijala kojima će im se približiti ciljevi uređenja i naplate parkinga u Mostaru.

  – Konkretne datume ćemo jasno i na vrijeme komunicirati, a sve ostalo su dezinformacije – poručio je Barbarić.

  Kako je ranije rečeno, usporedo s početkom naplate parkiranja krenut će i prodaja povlaštenih karata. Grad će biti podijeljen na tri zone, a planirane su i tri grupe povlaštenih karata: parking-karte za stanare, parking-karte za osobe koje žive na području grada izvan mjesta predviđenih za naplatu te parking-karte za pravne osobe.

  Unutar kategorije stanara postoji i potkategorija za umirovljenike i ratne vojne invalide za koje će cijena mjesečne karte iznositi 5 maraka, a godišnja 45 maraka.

  Za stanare mjesečna karta u prvoj zoni koštat će 25 KM mjesečno (225 KM godišnje), druga zona 15 KM mjesečno (135 KM godišnje) i treća zona 10 KM mjesečno (90 KM godišnje).

  Stanovnici Mostara koji žive izvan zona naplate moći će kupiti povlaštene parking-karte po cijeni od 40 KM mjesečno (360 KM godišnje) za sve zone.

  Cijena mjesečne povlaštene parking-karte za pravne osobe iznosit će 100 KM za prvu zonu (900 KM godišnje), za drugu zonu 75 KM mjesečno (675 KM godišnje) i za treću zonu 50 KM mjesečno (450 KM godišnje).

  Naplata parkiranja obavljat će se radnim danima i subotom u vremenu od 7 do 21 sat.

  U prvoj fazi naplata će se obavljati na 1.500 parkirališnih mjesta, od kojih je 1.200 uličnih parkirališnih mjesta. Preostala mjesta su na četiri parkirališta na lokacijama: Dom zdravlja Mostar, Gradska vijećnica, HNK Mostar i zgrada federalnih institucija.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img