More
  VijestiKulturaBaletna škola Arabesque osvojila treće mjesto na Dance World Cupu u Engleskoj

  Baletna škola Arabesque osvojila treće mjesto na Dance World Cupu u Engleskoj

  Baletna škola Arabesque, u javnim nastupima Balet Mostar Arabesque (BMA), osvojilla je treće mjesto u Finalu Dance World Cup 2020/2021 u kategoriji Mini Small Group Ballet, u kojoj su se natjecale škole iz Engleske, Bugarske, Walesa, Češke Republike, Španjolske i BiH.

  Dance World Cup najveće je plesno natjecanje za djecu i mlade širom svijeta, u okviru kojega se oko 120.000  natjecatelja svake godine natječe na kvalifikacijama za svoju zemlju i na svjetskom finalu. S obzirom na to da se prošle godine veliko finale nije održalo, ove godine je od 9. do 14. kolovoza finalno natjecanje za 2020. godinu, a od 15. do 19. kolovoza za 2021. godinu, priopćeno je iz BMA.

  Umjetnička direktorica BMA Arleta Ćehić kazala je kako je 2020. godina bila vrlo teška u organizacijskom smislu.

  “Djeca su brutalnom izolacijom četiri mjeseca bila onemogućena dolaziti na redovnu nastavu baleta, a zatim je uslijedio školski raspust. Početkom školske godine situacija se donekle normalizirala i to se odmah reflektiralo na naš rad, tako da smo već u 11. mjesecu na International Dance Competition Stage u S.Makedoniji od prijavljene tri koreografije osvojili sva tri prva mjesta, među kojima su bile i naše Bečke Bombone čiji uspjeh upravo sada slavimo”, kazala je Ćehić.

  Dodaje kako se radi o odabranoj grupi djece od pet do sedam godina, koja su u minimalnim uvjetima pokazala maksimalne rezultate.

  “Ovo je još jedan dokaz da se doziranom disciplinom tijela i duha može ostvariti skoro pa nemoguće. Logistika rada BMA svodi se samo na jednu osobu i to ograničava planski napredak i širenje baletske umjetnosti na našem prostoru. Zaista je velika šteta da Grad Mostar i njegove institucije kulture i obrazovanja ne vide mogućnost dugoročnog ulaganja u ovu domenu obrazovanja umjetnosti, u svoju djecu, te potencijalne brilijante koji jedva čekaju biti izbrušeni do mjere savršenog”, istaknula je Ćehić.

  Inače Balet Mostar Arabesque djeluje već 15 godina u Mostaru i iza sebe ima brojna međunarodna i svjetska natjecanja, donoseći u Mostar značajne medalje i priznanja s respektabilnih natjecanja.

  Iako radi u minimalnim uvjetima kompletne kadrovske i materijalne logistike, rezultati ne izostaju i čine ponosnim ne samo grad Mostar i BiH, već i ostale ljubitelje baletske umjetnosti, karakternog i modernog  plesa, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img