back to top

Baja Mali Knindža o borbi za goli život u Livnu

Pjevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža za srpske je medije progovorio o svom teškom djetinjstvu. Naime, srpski je pjevač sa samo sedam godina ostao bez bubrega, a zahvaljujući čuvenom sarajevskom doktoru Jozefu Kafki ostao je živ.

“Vojska je najveća životna škola. Mene su pogrešno liječili, doktor Jozef me je spasio. Mislio sam da nikad neću doći kući”, rekao je Baja, pa se prisjetio perioda kada mu je život visio o koncu.

“Negdje u šestoj, sedmoj godini ispratio sam oca na autobusnu stanicu, vraćao se u Njemačku. I kad je otišao, ja sam se vraćao kući, preko nekog drvenog prijelaza, nešto mi je ukočilo nogu, nisam mogao prijeći. Obitelj se zabrinula pa su me odveli u Livno, no tamo nisu ništa ustanovili. Problem je bio s desnim bubregom. I malo nemara, malo neznanja, 1972. šarena vremena, prebace me u Sarajevo”, ispričao je.

“Operirao me doktor Jozef Kafka, Židov, praktički mi je spasio život jer je bubreg bio toliko istrulio da to nije normalno. Izgubio sam bubreg sa sedam godina. Otac se morao vratiti nakon dva dana, da spasi život sinu jer sve što je zaradio, morao je dati na moje liječenje”, dodao je.

Kako je dobio nadimak

Ispričao je i kako je zahvaljujući svojoj baki, koju su – prem priči – prosili čak i generali, dobio nadimak Baja Mali Knindža. “Baba nas je podizala, rano je ostala bez mog djeda Mirka, ona je sve podizala. Bila je lijepa žena, ali se nije htjela udavati. Prosili su je generali. Otac mi je takav, kakav je, ima 81 godinu, a kao mladić je”, priznao je.

“Kontra sam od njega totalno, vozio je neke motore po Njemačkoj. Djed mi je dao taj nadimak, već 42 godine ga imam. Uvijek, kad je pio rakiju neku, znao je reći: ‘Baja’. Mali Knindža sam dobio u Kninu, bio sam malen rastom, a baba neka je rekla: Eno ga, mali Knindža”, ispričao je Baja u srpskoj emisiji.

Druga supruga mu promijenila život

Baja kaže kako ga je druga supruga Dijana u potpunosti promijenila, a s njom je proveo dugih deset godina. Zanimljivo, upoznali su se ispred mjenjačnice. “Ona je moja najiskrenija ljubav dosad. Ona me je smirila i promijenila. Kamo sreće da sam je ranije sreo. Zajedno smo 10 godina, upoznao sam je ispred mjenjačnice i odmah poljubio. Vjenčali smo se prije nekoliko godina na Santoriniju i imamo dva sina” rekao je Baja, pa se dotaknuo teme roditeljstva u kojem, zbog prirode posla, nije sudjelovao onoliko koliko je želio.

“Svaki trenutak s mojom djecom mi je najbitniji. Nisam bio uz njih jer sam često putovao zbog nastupa, ali svaki svoj slobodan dan gledam da posvetim njima. Po tri mjeseca sam znao provesti na drugom kontinentu. Djeca su mi glazbeno nadarena, ali ne znam imaju li takve ambicije. Ne stiže se lako do uspjeha u ovom poslu”.“Kontra sam od njega totalno, vozio je neke motore po Njemačkoj. Djed mi je dao taj nadimak, već 42 godine ga imam.

Uvijek, kad je pio rakiju neku, znao je reći: ‘Baja’. Mali Knindža sam dobio u Kninu, bio sam malen rastom, a baba neka je rekla: Eno ga, mali Knindža”, ispričao je Baja u srpskoj emisiji.

Treciba

livnovine.com

Popularno danas