ANTE RADOŠ / Politička potkapacitiranost i političko licemjerje glavešina politike Hrvata u BiH

U OVOJ IZJAVI se očituje sva politička potkapacitiranost i političko licemjerje glavešina politike Hrvata u BiH, a i predsjednika Vlade naše županije.
.
Gospoda Čović, Ljubić, Ivan Vukadin, te njegovi nalogodavci i pobočnici, su svi odreda bili u strukturama vlasti, odnosno HDZ-u. I to od 1992.godine. Za 30 godina upravljanja što su to dobroga učinili ZA Hrvate BiH, odnosno općenito ZA STANOVNIKE BiH??
Odgovor znamo svi
.
Što su, u tih 30 godina vladanja, učinili dobroga ZA SEBE?
Odgovor je vidljiv svima.
.
Danas, 2022. godine, pričati o smislu i ispravnosti funkcije visokog predstavnika u BiH, nakon toliko godina parazitskog participiranja u izvršnoj vlasti – to se zove političko licemjerje.
.
Nije dovoljno promijeniti stranački dres i misliti da je sva odgovornost preko noći nestala. Nije i neće nikada. Kad tad, doći će vrijeme ispovjedi ☝
.
Pričati o djelotvornosti mogućih odluka visokog predstavnika glede izmjena Izbornog zakona, nakon višemjesečnih vapaja upravo za tim izmjenama – to se zove politička potkapacitiranost.
.
Obje ove osobine su svojstvene političarima iz redova hrvatskog naroda u BiH. Te se osobine očituju i u nesuvislom odabiru kandidata za predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.
.
Davanje podrške gospođi Krišto i njenoj kandidaturi je ultimativni dokaz kako hrvatska politička elita, na čelu s HDZ-om BiH, živi u svom nekom svijetu, bez ikakvih dodirnih točaka sa stvarnošću i kako isključivo ima u interesu zadržati/održati sinekure.
.
Interes hrvatskog naroda i hrvatskog čovjeka im nije niti u primislima. To, dragi moj puče – zaboravite.
.
Sva ta elita nije bila u stanju iznjedriti politički neovisnu osobu, intelektualno kapacitiranu i patriotski osviještenu, iza koje bi iskreno stale sve hrvatske stranke. Osobu koja će djelovati motivirajuće na hrvatsko biračko tijelo, a ne biti motiv za podsmjehivanje i svojim biračima i protukandidatima.
.
Simptomatično je i stalno naslikavanje predsjednika Vlade HBŽ sa ‘voždom’ ili minimalno u bliskoj pozadini. Radi li se tu uopće o raskolu, pita se dosta žitelja ove županije. Ili se radi o zakulisnim igrama i predstavama za gledateljstvo (čitateljstvo)?
.
Ako ste od nekoga naprasno otišli, onda ne koristite svaki trenutak za fotografiranje sa ‘voljenim voždom’ 🤷. Da se u svemu tome krije nešto i postoje radnje iza kulisa, govori i činjenica da je velika većina onih koji su se do jučer kleli u HDZ (i medijski držali desnicu na lijevoj strani pri slušanju himne) – promijenila košulju i zakletvu 🤔.
.
Pa od one “Vjerujem u jednoga Boga…” dođosmo do ove “Vjerujem u drugoga Boga…” Ne bih se čudio ni nastavku sage o “vjerovanju” u nekog narednog “boga”
.
A, opet, tko zna.. Možda nam sve probleme oko statusa i izvornog zakona riješi kinesko – ruska veza.
Ante Radoš
ante radoš / politička potkapacitiranost i političko licemjerje glavešina politike hrvata u bih

relax-portal.info

  UTAKMICOM POSUŠJE – VELEŽ DANAS POČINJE NOVA SEZONA NOGOMETNE PREMIJER LIGE BIH

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru