back to top

Anonimni portali u Livnu i HBŽ ponovno šire klevete pred izbore, ovaj put institucije spremne za reakciju

Anonimni portali pred svake izbore u Livnu i Hercegbosanskoj županiji imaju za cilj blaćenje političkih stranaka i pojedinaca. Ove godine, kao i prijašnjih, najviše su napadnuti HDZ 1990, HNP i HRS.

Prije dvije godine, u posljednjem izbornom ciklusu, mnoge lažne tvrdnje prošle su nekažnjeno, bez ozbiljnog djelovanja nadležnih institucija.

Ovo je uzrokovalo veliko nezadovoljstvo među građanima i političarima, koji su zahtijevali strože mjere za suzbijanje takvih aktivnosti.

No, ove godine situacija se promijenila. Nadležna tijela odlučila su poduzeti odlučne korake protiv širenja laži i blaćenja političkih aktera.

Institucije poput Tužiteljstva Hercegbosanske županije, SIPA-e, OSA-e i FUP-a već su obaviještene o situaciji. Nedeljko Rimac, Jozo Ćosić i Ivan Vukadin podnijeli su prijavu nadležnim institucijama.

Prijava se odnosi na laži o koncesijama. Bitno je napomenuti da su sve koncesije u Livnu izdane uz suglasnost Grada Livna, bilo izravno ili putem šutnje na rok od 30 dana.

Grad se nije očitovao o pitanjima, čime je implicitno dao suglasnost za izdavanje koncesija. Problem s koncesijom je što investitor nije iz Hercegovine niti je tajkun iz HDZ-a BiH koji ima vlast u Gradu Livnu.

Jedan od važnih koraka u ovom procesu je otkrivanje IP adresa vlasnika spornih portala. Identifikacija adresa omogućila je institucijama praćenje aktivnosti na tim stranicama.

Politički analitičari ističu važnost ovog poteza za očuvanje integriteta izbornog procesa i povjerenja građana u demokratske institucije.

Građani Livna i Hercegbosanske županije izražavaju nadu da će nadležne institucije brzo i učinkovito djelovati te sankcionirati počinitelje adekvatno.

Ovo je ključan trenutak za Hercegbosansku županiju, jer će ishod situacije pokazati sposobnost institucija da se suprotstave narušavanju demokratskih procesa.

anonimni portali u livnu i hbž ponovno šire klevete pred izbore, ovaj put institucije spremne za reakciju

anonimni portali u livnu i hbž ponovno šire klevete pred izbore, ovaj put institucije spremne za reakciju

Izvor: ( relax-portal.info / Mostarski.info )

Popularno danas