Animirani film HKUD „Didak“ Nada osvojio prvu nagradu na Cannes 7th Art Awards film festivalu

Na jučerašnjoj dodjeli on-line nagrada animirani film HKUD „Didak“ Nada na Cannes 7th Art Awards festivalu osvojio je Međunarodnu veliku nagradu u kategoriji animacije za najbolji animirani film.

Prestižna nagrada za navedeni izniman uspjeh bit će dodijeljena na svečanoj dodjeli prilikom održavanja Cannes 7th Art Awards film festivala 23. svibnja 2023. godine.

Društvu HKUD „Didak“ kao i samim autorima čestitamo na ovom iznimnom, povijesnom uspjehu za naš narod, državu Bosnu i Hercegovini. Svi ćemo pomno pratiti dodjelu nagrada i ispratiti naše pobjednike na tron slave.

Kratkometražni animirani film „Nada“ u produkciji HKUD Didak čiji su autori: Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate napomenimo i to da ima već osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.

Film Nada je također finalist na Međunarodnom festivalu povijesnog filma Pápa – Mađarska, odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje, a održava se krajem mjeseca travnja (od 26.4. do 29.4).

Pored navedenog nagrađeni film je nominiran na ostalim filmskim festivalima, gdje u kategoriji animiranih filmova postiže odlične rezultata.

The post Animirani film HKUD „Didak“ Nada osvojio prvu nagradu na Cannes 7th Art Awards film festivalu appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas